Съпредседателят на една от партиите в упавляващата коалиция Демократична България

...
Съпредседателят на една от партиите в упавляващата коалиция Демократична България
Коментари Харесай

С "Турски поток" България обслужи плановете на Путин да нападне Украйна

Съпредседателят на една от партиите в упавляващата коалиция " Демократична България " и някогашен началник на контраразузнаването Атанас Атанасов разгласи съмненията си, че българските специфични служби пързалят кабинета по тематиката за войната.

" Има потребност в тази трагична обстановка да прегледаме положението на българските институции и на българската страна. България би трябвало да бъде лоялна към Европейски Съюз и НАТО. От това, което съм чул или българските службите са неспособни да събират информация, или имат надеждна информация, само че заблуждават Народното събрание, този въпрос би трябвало да се обясни, тъй като имам възприятието, че пързалят новото държавно управление и министър-председателя понякога, тъй като са младежи, без политически опит ", каза в  Атанасов. 

По думите му на закрито съвещание на Народното събрание малко преди Русия да нападна Украйна, представители на службите са оповестили, че не чакат да се стигне до война.  " За два месеца имаше две закрити съвещания на Народното събрание. На едното бяха изслушвани министър председателят и шефове на служби, а на другото - вече някогашният министър на защитата Стефан Янев и шефове на служби ", напомни Атанасов. На първото засадение шефовете на българските разузнавания споделиха, че война няма да има, а вижте какво се случи, заяви той. 
Според Атанасов, по време на ръководството на Борисов българските служби са били приспани, като задачата е била да не виждат корупционните схеми. Той въпреки всичко похвали контраразузнаването за това, че е събрал информация за генерала от запаса, който бе упрекнат в шпионство в интерес на Русия. Но този човек към този момент 7 години не е на работа, дано в този момент ДАНС да отиде по-надълбоко и да каже от кое място е вземал информацията, с кого е работил, съобщи Атанасов.
Съпредседателят на " Демократична България "  смята, че с плана " Турски поток " България е подкрепила проектите на Русия да нападне Украйна. Той съобщи, че страната ни е дала 3 млрд. лв за плана, с цел да стига съветски газ до Сърбия и Унгария. " Когато Путин стартира войната се видя каква е била повода да се прекара този поток през България - с цел да се доставят приятелите на Путин в Сърбия и в Унгария с съветски газ. И кой обслужи частта от проекта на Путин за войната в Украйна - държавното управление на Борисов. Прекараха тази тръба скоростно през България, платихме 3 милиарда лв. от българския бюджет, с цел да обслужим съветски интерес, на сръбска територия " Газпром " заплати газопровода, а на българска ние, с цел да обслужим проектите на Путин за нахлуване на Украйна ", съобщи Атанас Атанасов. 

Той акцентира, че към този момент 3 месеца не може да се намерят документите, свързани с газовата карта.  " Има оперативна информация, че в документите, която съпровожда газовата карта, има данни по тази причина че държавното управление на Борисов е поемало задължения към Русия да не толерира различни газопроводи на " Газпром " през България и това е повода 12 години да не може да се построи връзката с Гърция ", добави Атанас Атанасов. Той сподели, че е виждал копие от въпросната карта.

Атанас Атанасов разяснява и държанието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова.  " Не може посланикът на която и да е страна да си разрешава това провокативно държание, да назовава българските институции натовски подлоги ", посочи Атанас Атанасов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР