Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. главен

...
Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. главен
Коментари Харесай

Пеевски обяви война на руската пропаганда - сигнализира Сарафов, МВР и ДАНС за 400 сайта с прокремълски наративи


Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и до шефа на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев за 400 роботизирани уеб сайтове, които организират дезинформационна война и проруска агитация на територията на България.
 

Сигналът е обвързван с оповестени данни от изследвания на Фондация за филантропични и обществени проучвания. В тях се показва, че тези 400 уеб страницата създават по 2000 изявления на ден, усилвани в допълнение посредством обществените медии. Пеевски желае отговори от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата дали съществува мрежа от проруски уеб сайтове и кой стои зад нея.
 

" Има ли доказателства, че Русия организира дезинформационни акции, с цел да бъдат комплицирани хората посредством непрекъснато изменящи се разкази и версии за събитията, като с това заплашва гражданското общество и обществения мир ", пита Пеевски.

 
 Руска агитация Руска агитация Източник: Вася Ложкин/Telegram
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР