Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова Народното събрание да

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова Народното събрание да
Коментари Харесай

ДБ настоява парламентът да отмени ограничението за 35 секции в държавите извън ЕС |

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов прикани Народното събрание да се събере изключително и да отстрани ограничаването в Изборния кодекс от 35 секции за гласоподаване в страните отвън Европейски Съюз. Той направи апела във видео, излъчено онлайн в обществените мрежи, откакто на вчерашното си съвещание ЦИК дефинитивно дефинира броя на секциите в чужбина.

Тази акция имаше невиждано доста подадени заявки за гласоподаване в чужбина, изключително във Англия и Съединени американски щати. След Брекзит българите в Обединеното кралство ще гласоподават по разпоредбите за страните отвън Европейски Съюз. По калкулации на Демократична България поради тавана от 35 секции във Англия няма да могат да бъдат разкрити към 50 места за гласоподаване, макар че има задоволително заявки по тази причина.

“Съберете Народното събрание, направете нещо в действителност патриотично и човешко. Дайте опция на тези хора да си упражнят правото на глас, да си упражнят правото на България. Тя не е ваша, тя е на всички българи, изключително на всички, които желаят да гласоподават и да вземат участие в този развой ”, обърна се Христо Иванов към всички парламентарно показани обединения.

Той напомни, че сега в обществените мрежи върви акция на българи в Съединени американски щати, в която се популяризират плакати с надпис “Имаш право на България ”.

“Ние всички като страна, като общество им изискуем тази опция, тъй като те са част от тялото на България, от това, което ние назоваваме Голяма България ”, сподели Христо Иванов. Той се обърна и към хората от екипа на министър-председателя.

“Нека Севда да покаже на Бойко Борисов този афиш. И в случай че той не избира да си гледа безконечния афиш на ръководителя на задкулисието Ахмед Доган, в случай че към момента нещо същински патриотично и българско е останало у него, съберете Народното събрание и махнете това ограничаване. Дайте опция на тези хиляди българи, които желаят да гласоподават, да могат да гласоподават ”, сподели Иванов.

Той съобщи, че поредното отнасяне на българите в чужбина като втори вид и поредното им изтикване от живота в България “обслужва единствено задкулисието на Ахмед Доган ” и този модел на Държавна сигурност и корупционерите, които желаят страната да бъде бедна и лимитирана, с цел да могат да я управляват.

“Или ще дадем права на българите в чужбина да гласоподават обикновено, или ще продължим да държим България на колене ”, счита той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР