Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов поиска прокуратурата да обяви

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов поиска прокуратурата да обяви
Коментари Харесай

Христо Иванов обвини Гешев и Борисов за планиране на подслушването

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов изиска прокуратурата да разгласи до вторник резултатите от инспекцията за нелегално подслушване на 32-ма опозиционни политици. Той прикани държавното обвиняване да излезе с цялостна и детайлна информация кой е бил подслушван. Според него единствено по този начин ще може да има доверие в резултатите от тези инспекции.

" Гешев, взимай си каскета и си пиши оставката, тъй като съм сигурен, че двамата с Борисов сте възнамерявали това нещо. Защото съм сигурен, че това е единствено дребна частичка от всички злоупотреби с държавна власт ", прикани Христо Иванов.

Вътрешният министър Бойко Рашков удостовери изнесената преди ден от съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов информация, че са били подслушвани политици преди изборите на 4 април и разгласи, че сега се унищожават следите. По-рано в петък.

" Такава инспекция може да се направи единствено по един-единствен метод – тя би трябвало да стане бързо. Защото инспекцията за това подадени ли са претенции, унищожени ли са материални доказателствени средства, какво става с архива? Нашата е информация е, че се твърди, че архивът тук е бил наводнен. Имало ли е такова нещо? Тези инспекции се вършат за часове. Очакваме в първия работен ден, във вторник, прокуратурата и ДАНС да излязат с цялостна информация кои са лицата, които са били обект на инспекции, на какви учредения се е случвало това, кой е имал достъп до тези материали, унищожавани ли са материали ", сподели Иванов във видео, излъчено онлайн във Facebook.

Той изиска в службите да влязат нови хора, които да подсигуряват обективност на инспекциите и да предотвратят замитането на следите. Иванов коментиа, че " един политик може да бъде разследван, само че 32-ма е напълно друго ":
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР