Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отправи нова атака към

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отправи нова атака към
Коментари Харесай

Христо Иванов бие по Радев! Нови тежки обвинения

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов насочи нова офанзива към президента Румен Радев, която е следващ епизод в размяната на остри реплики сред двамата.

" Всеки път, като видя какъв брой се нервира президентът от това, че има постоянно държавно управление, което следва нашите цели, се увещавам, че сме на прав път. И като видя по какъв начин сега, в който България стартира в действителност дейно да оказва помощ за общите старания на интернационалната общественост да спре съветската експанзия в Украйна и по какъв начин ние работим за ефикасното освобождение на българската енергетика от съветско въздействие във връзка с пристанище " Росенец " да вземем за пример, и той незабавно реагира мъчително на това, знам, че сме на прав път ". Това съобщи Иванов, представен от " 24 часа " в отговор на думите на президента Румен Радев от през вчерашния ден, че слугува на Бойко Борисов и Делян Пеевски.
-->
Иванов напомни декларация на Демократична България от 13 май 2022 година за " депутинизация на страната ". " Това ръководство следва тези цели и за мен е значимо да служим на тези цели и то да служи на тези цели. Доколкото това се случва и президентът реагира нервно, аз знам, че всичко е наред ", сподели Иванов.

На въпрос дали Радев е по-голям конкурент от Делян Пеевски той отговори: " Аз не мисля, че можем да мерим по този метод. За нас президентът самичък се слага в позиция да бъде конкурент на тази стратегия. Мен ме интересуват програмните положения и цели. Господин Радев избра да застане в една от допустимо най-ретроградните позиции. Бих споделил позиция, която заплашва националния интерес, тъй като националният интерес на България е еднопосочен - да има здрави гаранции за сигурността на нашите граници в района и сигурността на интернационалното право в района. Русия, на чиято позиция президентът все по-видимо адвокатства, работи за това в района да настане безпорядък, да се възцари правото на мощния, а не на интернационалния ред. Аз не мога да си обясня той по какъв начин си показва своята позиция, само че тя обективно опонира на българските национални ползи, естествено това го прави наш конкурент ".

Иванов разяснява, че президентът се държи все едно е в акция. " Дори когато отива да открие паметник на трикольора, който би трябвало да бъде знак за обединяване, съумява да произнесе една от най-разделящите речи в историята на българското президентство. Това е явно държание в акция, на човек, който продължава да търси способи да разшири своето въздействие, лишен е от главната опция, която имаше през служебните държавни управления, това го изнервя и търси други способи да всява разделяне ", сподели Христо Иванов.

Той удостовери думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от сутринта, че е обща цел е правосъдната промяна да е реалност до Нова година. " По опция до Нова година да приключим с конституционните промени е обща цел. Що се отнася до законодателната техника, в този момент е почнала работа, неофициално в конституционната комисия, там тече координиране. дано да забележим какво ще се схванат сътрудниците и ще разясняваме, само че ние имаме законопроект ПП-ДБ, който е координиран и разискван с " Правосъдие за всеки ", сподели Христо Иванов.

Той изясни, че първо ще изчакат мнението на министъра на правораздаването Атанас Славов за това дали се постановат нови промени в Закона за правосъдната власт. На вчерашното съвещание на Висшия правосъден съвет кадровиците откриха разминавания в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт и не назначиха арбитър Даниела Талева като прокурор, който да проверява и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

" От наша позиция в действителност не се постанова такова изменение, чисто като четем текстовете, само че ще съгласуваме с министър Славов неговата позиция каква е, и тогава ще вземем дефинитивно мнение ", изясни Иванов.

" Аз не чакам да има разногласия. В механизма е допустимо да има текст за Конституцията, само че няма потребност от това, защото е нещо, което ще се случи еднократно ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР