Съпредседателят на Демократична България - Христо Иванов, не се забави

...
Съпредседателят на Демократична България - Христо Иванов, не се забави
Коментари Харесай

Христо Иванов след брифинга на ИТН: ДБ е за дълбока промяна, нужен е диалог, за да изхвърлим ГЕРБ, ДПС и ДС завинаги

Съпредседателят на Демократична България - Христо Иванов , не се забави и малко след напоителната конференция на Има Такъв Народ пусна собствен сбит коментар. В него Иванов ясно и изрично слага целите на Демократична България , които ще заЩитава и декларира, че има вяра в разговора и последващото изхвърляне на Движение за права и свободи от властта и опцията да разпределя порциони.

ЕТО КАКВО НАПИСА ХРИСТО ИВАНОВ:

Демократична България беше основана и се яви на последните избори с уговорката да работи за дълбока смяна. За нас това значи систематична работа против модела на корупционно завземане на страната. Този модел имаше своите разнообразни проявления при Луканов, Беров, ръководството на Национална движение „Симеон Втори", тройната коалиция, Орешарски и Борисов.

Общото сред тези разнообразни държавни управления е въздействието на Движение за права и свободи и Държавна сигурност.

За нас е значимо да отстраним политически Борисов като последно проявяване на този модел. Но е значимо и да използван цялостна стратегия за елиминиране на самите предпоставки за модела.

Важен урок, който цялата демократична общественост научи през 2013 година е, че отстраняването на ГЕРБ благодарение на Движение за права и свободи не е дълбока смяна в модела, а единствено негово ново презареждане. Хубавото е, че в този парламент изолирането на Движение за права и свободи е допустимо. Въпрос на воля и независимост на деяние.

В това отношение, за нас основните цели са:

- осъществяване на дълбока правосъдна промяна посредством конституционна смяна на Висш съдебен съвет и прокуратурата и премахване на настоящия състав на Висш съдебен съвет и на Гешев;

- конструиране на болшинство и ръководство, което държи Движение за права и свободи трайно отвън властта, в това число като прекрати въздействието му върху законодателството, регулаторите, администрацията и службите, както и основни браншове от стопанската система като енергетиката;

- провеждането на парламентарни следствия във връзка с Росенец, Лукойл, Топлоелектрическа централа Варна и пристанището към него, ББР и Булгартабак, за осветяването на механизмите за въздействие на Сарая. Не може да има разрушение на корупционния модел без решителна лустрация.

Тази политическа философия и както и нашите основни управнически цели са изложени в декларацията ни от 21 декември 2020 година Това остава документът, който дефинира нашето политическо държание.

След привикване на Народното събрание ще стартираме съвещания във формат парламентарни групи за определяне дали има политически сили, които са подготвени да работят за тези цели и по отношение на това ще оценяваме готовността си да подкрепим едно или друго предложение за ръководство и формата на такава поддръжка от наша страна.

Вярваме в професионалния и добре структуриран политически разговор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР