Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов настоя главният прокурор Иван

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов настоя главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Христо Иванов настоява главният прокурор и шефът на следствието да подадат оставки

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов настоя основният прокурор Иван Гешев и началникът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов да си подадат оставките неотложно, тъй като изказванието им, че новите наказания на Съединени американски щати по закона " Магнитски ", са, е " безочливост, граничеща с някакъв мисловен проблем ".

Пред БНР той разяснява, че новите наказания са израз на голям избор на съмнение към българските правоохранителни институции и съгласно него страната е докарана до положение на " полувменяемост " поради бездействието на прокуратурата.

 Крум Зарков: глобите по Крум Зарков: глобите по " Магнитски " са оценка за работата на прокуратурата

Припомни за предоставяне на подкупи на тогавашните ръководещи от ГЕРБ, по-конкретно на финансовия им министър Владислав Горанов, които изказвания по думите на Иванов Гешев и Сарафов не са намерили метод да проверяват.

" Да съберат тази информация процесуално и да работят по нея. Това е директната причина, заради която се постанова тази фактология да се върне при нас като бумеранг. Тези наказания слагат извънредно тежка диагноза на България ", акцентира водачът на " Да, България ".

Коментира, че ГЕРБ и Движение за права и свободи от години " са се запънали като магаре на мост " и не позволяват нито една промяна да се случи в прокуратурата. Той дефинира наличието на Горанов в листата " Магнитски " като " част от една логистика " сред Божков и Бойко Борисов, а не просто " почтено зайче ", както твърди Борисов.

" Изпитвам мъчително възприятие на позор, слушайки. Как ще бъде потвърдено, че не е вземал подкупи от Божков, като не се проверява? И кой въобще би повярвал на следствие на Гешев, откакто прокуратурата пази Борисов от отговорност? Това са безусловно тежки неадекватности. Тези хора не си дават сметка, че България заплаща цената за тяхното отвращение да се мръднат и да позволен промените, които се пробвам да кажа на Борисов от 2014 година, че би трябвало да се създадат ", добави той.

Иванов счита, че сигналът на " Магнитски " и за съветско въздействие в България през енергетиката не е никаква изненада. По думите му то е тясно обвързвано с корупцията. Президентът Радев укрепва това изказване с изказванията си в Брюксел, като избира да се нарежда като нуклеарно лоби в Европа с желанието си да постанова несъгласие.

Новата коалиция можела да реформира страната

Христо Иванов е уверен, че може да направи държавно управление, което да реформира страната.

" С това обединяване ние изпращаме извънредно мощен сигнал към българските жители, че от наша страна сме подготвени да носим отговорност. Да се съберем и да им дадем опция да влагат своето предпочитание за потегляне напред на едно място. България изпада в доста тежка рецесия. Това, че ние не можем да излъчим устойчиво държавно управление, е единствено върхът на тази рецесия.

Имаме поредност от значими регулаторни органи, които от дълго време са с изминал мандат. Трябва да изкараме страната от този киреч, в който е забутана, тъй като става все по-зле ", приключи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР