Съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк беше

...
Съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк беше
Коментари Харесай

Съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк получи "Доктор хонорис кауза"


Съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючюк беше почетен с почетното звание " Доктор хонорис идея " от Американския университет в Европа. Той е докладчик в Европейския парламент по процеса за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.

Почетното научно звание се присъжда поради заслугите на Илхан Кючюк в развиването на научното и просветителното съдействие, както и доближаването и одобряването на европейските полезности и просвета във висшето обучение.

Високото отличие се връчва на българския евродепутат единствено ден след националния празник на Северна Македония, когато се навършват 31 години от оповестяването на независимостта на съседката ни.

България е първата страна, която на 15 януари 1992 година признава новата страна под конституционното й име.

“За мен е горделивост да получа това академично самопризнание тъкмо през днешния ден, ден откакто Република Северна Македония означи своя народен празник - Деня на независимостта. За всяка страна този ден е специфичен. За мен обаче той има и спомагателна стойност, тъй като моята татковина България е първата страна в света, признала независимостта тогавашна Македония. Първа видя новите благоприятни условия за развиване на страната, първа ѝ подаде ръка в сложните моменти на създаване на модерната европейска държавност ”, сподели в словото си Илхан Кючюк.

Междувременно единствено преди дни от опозиционната BMPO-ДПМНE публично внесоха в Държавната изборна комисия самодейност за нов референдум - срещу контракта за добросъседство с България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР