SAP бележи сериозни резултати в региона Европа, Близкия Изток и

...
SAP бележи сериозни резултати в региона Европа, Близкия Изток и
Коментари Харесай

SAP повишава прогнозата си за цялата 2017 г.


SAP бележи съществени резултати в района Европа, Близкия Изток и Африка, като приходите от облачни услуги и програмен продукт са се нараснали с 8% (МСФО) и с 9% (извън МСФО в непрекъсната валута), оповестяват от компанията. Приходите от облачни абонаменти и поддръжка са нарастнали с 42% (МСФО) и с 46% (извън МСФО в непрекъсната валута), бележейки изключително мощно тримесечие в Германия и Испания. SAP бележи двуцифрен растеж в приходите от програмен продукт в Германия, Русия и региона на Близкия Изток и Северна Африка.

Компанията регистрира постоянен растеж в района на Северна и Южна Америка, без значение от естествените бедствия, които засегнаха както Съединени американски щати, по този начин и Мексико. Приходите от облачни услуги и програмен продукт са се нараснали с 2% (МСФО) и със 7% (извън МСФО в непрекъсната валута).
Приходите от облачни абонаменти и поддръжка са се нараснали с 13% (МСФО) и с 19% (извън МСФО в непрекъсната валута). Най-добро показване при облачните абонаменти и поддръжка има Бразилия, а Съединени американски щати означават мощно тримесечие във връзка с приходите от програмен продукт.

В Азиатско-Тихооокенския район и Япония SAP записва удивително показване по повод както на приходите от облачни услуги и програмен продукт, по този начин и от облачни абонаменти и поддръжка. Приходите от облачни услуги и програмен продукт са се нараснали с 2% (МСФО) и с 9% (извън МСФО в непрекъсната валута). Приходите от облачни абонаменти и поддръжка са нарастнали с 30% (МСФО) и с 37% (извън МСФО в непрекъсната валута).Най-добро показване при приходите от облачните абонаменти и поддръжка бележат Япония и Австралия. При приходите от програмен продукт Австралия бележи трицифрен растеж, а в Китай цената на растежа е двуцифрена.

SAP покачва прогнозата за цялата 2017:

Въз основа на непрекъснатото съществено развиване на облачния си бизнес, SAP не трансформира упованията си годишните доходи от облачни абонаменти и поддръжка отвън МСФО за 2017 година да бъдат в диапазона 3.8 – 4.0 милиарда евро в непрекъсната валута (2016: 2.99 милиарда евро).
Поради увеличаващата се приложимост на S/4HANA и цифровата бизнес платформа на SAP, компанията към този момент чака годишните доходи от програмен продукт и облачни решения отвън МСФО за 2017 година да набъбнат със 7.0% – 8.5% в непрекъсната валута (2016: 18.43 милиарда евро). Предишната долна граница бе 6.5%.
Компанията към този момент чака годишните доходи отвън МСФО за 2017 година да бъдат в границите на 23.4 – 23.8 милиарда евро в непрекъсната валута (2016: 22.07 милиарда евро). Предишният диапазон бе 23.3 – 23.7 милиарда евро в непрекъсната валута.
Компанията към този момент чака годишната оперативна облага отвън МСФО за 2017 година да бъде в границите на 6.85 – 7.0 милиарда евро в непрекъсната валута (2016: 6.63 милиарда евро). Предишната долна граница бе 6.8 милиарда евро.

Докато за цялата 2017 година бизнес прогнозите на компанията са в непрекъснати валути, докладваните стойности в действителна валута се чака да бъдат повлияни от съмненията на валутните курсове. Ако обменният курс се резервира на междинното равнище от септември 2017 година за остатъка от годината, компанията чака растежа на приходите от облачни услуги и програмен продукт отвън МСФО, както и темпа на напредък на оперативната облага отвън МСФО, да получат валутна полза в границите на -5 до -8 процентни пункта за четвъртото тримесечие на 2017 година (-1 до -3 процентни пункта за цялата 2017 г.).

Очакванията на компанията към този момент са за по-ниски от предишно плануваните ефикасни данъчни ставки (МСФО и отвън МСФО) за цялата 2017. Предишните прогнози за тези ставки бяха за 26.0% до 27.0% (2016: 25.3%) съгласно МСФО и 27.0% до 28.0% (2016: 26.8%) отвън МСФО. Понижението на ставките спрямо предходните прогнози се дължи главно на еднократните данъчни преференции, свързани с вътрешнокорпоративно прекачване на права върху интелектуална благосъстоятелност, което се чака да се извърши през четвъртото тримесечие. След като оценката на въздействието на тази интервенция може да бъде избрана, компанията ще актуализира своите прогнози за ефикасните данъчни ставки.

„ SAP израсна от международна система за ръководство на данни на правилото System of record до платформа за цифрова гражданска война. Начело със S/4HANA, ние предоставяме интелигентни бизнес приложения, построени върху най-богатата архитектура от данни, съществувала в миналото. Наблюдаваме растеж във всички посоки на бизнеса, по тази причина още веднъж завишаваме упованията си във връзка с резултатите за цялата година “, съобщи Бил МакДърмот, основен изпълнителен шеф на компанията.

„ Изключително задоволен съм от обстоятелството, че годишните ни доходи от програмен продукт не престават да са с отлични индикатори и че главният доход от акции отвън МСФО в непрекъсната валута е с двуцифрен растеж. Сега чакаме съществени доходи от акции отвън МСФО за цялата година. Нашата работа, портфолиото и плануваните нови артикули и услуги ми дават убеденост, че ще реализираме нашите средносрочни цели “, разяснява Лука Мучич, основен финансов шеф.

БИЗНЕС АКЦЕНТИ

Финансови акценти за Q3 2017 година
Бързото повишаване на приходите на SAP в облака продължава и през третото тримесечие. Новите облачни поръчки нарастват с 14% (19% в непрекъсната валута) през Q3, достигайки 302 млн. евро. Приходите от облачни абонаменти и поддръжка (МСФО) нарастват с 22% на годишна база до 937 млн. евро или с 22% на годишна база (27% в непрекъсната валута) до 938 млн. евро. Приходите от програмен продукт (МСФО и отвън МСФО) са 1,03 милиарда евро, като се задържат постоянни на годишна база (с нарастване от 3% в непрекъсната валута). Новите облачни и софтуерни поръчки за лицензи са се нараснали с 15% на годишна база през третото тримесечие. Приходът от облачни услуги и програмен продукт (МСФО и отвън МСФО) е 4,66 милиарда евро, като бележи растеж от 5% (8% в непрекъсната валута). Очакваният годишен доход на SAP или сборът от доходи от облачни абонаменти и поддръжка, както и от софтуерна поддръжка, е 65% от общия годишен доход, което съставлява нарастване с 1 процентен пункт на годишна база.

Оперативната облага (МСФО) е повишена с 19% до 1,3 милиарда евро. Оперативната облага отвън МСФО се задържа постоянна на 1,64 милиарда евро (с 4% нагоре в непрекъсната валута). Основните доходи на акция (МСФО) са се нараснали с 35% до 0.82 евро. Основните доходи на акция отвън МСФО са се нараснали с 10% до 1,01 евро.

Оперативният паричен поток за първите девет месеца е 4,13 милиарда евро, което е нарастване с 14% на годишна база. Свободният паричен поток се е нараснал със 7% на годишна база до 3,16 милиарда евро. В края на тримесечието чистият дълг възлиза на 1.71 милиарда евро, което е усъвършенстване с 2 милиарда евро на годишна база. Устойчивият растеж и генерирането на финансови средства от страна на SAP обезпечават забележителна еластичност

във връзка с разпределянето на капитала, ориентирано към повишение цената за акционерите. В сходство с оповестеното от компанията през второто тримесечие, SAP прави назад изкупуване на акции на обща стойност 500 млн. евро. Към края на третото тримесечие сдружението е изкупило назад 288 млн. евро.

SAP S/4HANA
С помощта на S/4HANA клиентите могат доста да опростят своята IT среда, да ръководят бизнеса си в действително време, както и да приспособяват своя бизнес модел към цифровата стопанска система - както в облака, по този начин и при внедряване на място. S/4HANA е внедрена при над 6900 клиента, което съставлява нарастване с близо 70% на годишна база. През третото тримесечие към 600 клиенти са подписали контракти, от които над 40% са изцяло нови. S/4HANA продължава да се внедрява от международни компании с най-прогресивно мислене, в това число Shell и China International Marine Containers.

SAP Leonardo
SAP Leonardo сплотява същинските процеси и отрасловата експертиза, актуалната методология за креативност (design thinking) и най-новите софтуерни благоприятни условия като Интернет на нещата, Big Data, машинно самообразование, разбори и блокчейн. SAP Leonardo съумява да провежда всички тези благоприятни условия, създавайки изцяло нови способи за работа и нови бизнес модели. Hanon Systems (Корея) и Citco Technology Management (САЩ) са единствено част от огромния брой компании, внедрили SAP Leonardo решенията през третото тримесечие, с цел да предефинират своя бизнес и да се трансфорат в интелигентни предприятия.

Управление на HR
С помощта на SuccessFactors и Fieldglass SAP обезпечава изцяло ръководство на човешки запаси както за чиновници на непрекъснати контракти, по този начин и за такива с краткотрайна претовареност допълнително от 84 страни и на над 42 езика. SuccessFactors Employee Central, която е в основата на УЧК предложенията на компанията, има надт 2000 клиенти в края на третото тримесечие. SAP SuccessFactors бе разгласен за водач във " Forrester Wave™:Системи за ръководство на човешките запаси ", Q3 2017 на Forrester Research Inc. La Liga (испанската футболна лига) и Bancolombia, най-голямата комерсиална банка в Колумбия, избраха решенията на SAP за ръководство на човешките запаси през третото тримесечие, с цел да обезпечават унифицирани и висококачествени благоприятни условия при работа със чиновниците си.

Портфолиото Customer Engagement and Commerce
Следващото потомство решения за ангажиране на клиентите на SAP дават опция на фирмите да ръководят фронт офиса си в цялостния набор от маркетинг до продажби и услуги – безпроблемно и в действително време. Бизнесите получават единна визия за клиентите си – без значение дали се занимават със обществени действия, търговия на дребно или електронна търговия. Customer Engagement and Commerce решенията на SAP обслужват както B2C, по този начин и B2B компании от разнообразни промишлености, в това число в търговията на дребно, телекомуникациите, финансовите услуги, производството и обществения бранш. Customer Engagement and Commerce решенията на SAP още веднъж осъществят впечатляващ двуцифрен растеж на новите облачни абонаменти и на приходите от програмен продукт.

През септември SAP разгласи, че ще придобие Gigya. Това ще разшири решенията на SAP в този сегмент, давайки опция на фирмите да ръководят по-добре профилите на клиентите си, желанията и присъединяване им в маркетингови активации, с надзор върху данните от самото начало.

Бизнес мрежите
Всяко едно от решенията за бизнес мрежата на SAP дава богата, отворена световна платформа, която свързва необятна екосистема от клиенти, снабдители, сътрудници и разработчици, които обезпечават непрестанно увеличаващо се наличие и нововъведения. В Ariba Network към 3 милиона компании в над 180 страни си сътрудничат и търгуват със артикули и услуги на стойност 1 трилион щатски $ годишно.

Близо 50 милиона крайни консуматори са обработвали безпроблемно свои пътувания и разноски с Concur, а с платформата на SAP Fieldglass клиенти са управлявали над 3,9 милиона чиновници, наети на планова база в над 180 страни. Общо приходите от бизнес мрежата на SAP са се нараснали с 19% през третото тримесечие до 578 милиона евро в непрекъсната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР