Съответните разпоредби се съдържат в одобрения от властите текст на

...
Съответните разпоредби се съдържат в одобрения от властите текст на
Коментари Харесай

Ето кога Турция въвежда в експлоатация АЕЦ "Аккую"

Съответните разпореждания се съдържат в утвърждения от управляващите текст на проекта за развиване за 2024-2028 година, с който разполага ТАСС.

" Всички енергийни блокове на атомната електроцентрала " Аккую " ще стартират да създават електричество. Усилията за увеличение на потенциала на атомните електроцентрали в Турция ще продължат. Ще бъдат извършени проучвания върху нови технологии като дребни модулни реактори, нуклеарен синтез и идващите -генериращи реакторни технологии “, се споделя в документа.

Властите също възнамеряват да работят за основаване на хранилище в страната за безвредно погребение на нуклеарни боклуци. Като цяло проектът слага задачата за увеличение на потреблението на нуклеарни технологии в електроенергетиката, „ прибавяне на атомни електроцентрали към портфолиото от източници за произвеждане на електрическа енергия “ в страната. Посочена е и задачата да се усили присъединяване на турската промишленост в региона на нуклеарната енергетика и технологии.

Правителството остава ангажирано с постигането на нулеви чисти излъчвания до 2053 година Предвид нуждата от увеличение на електрификацията, акцентът ще бъде върху потреблението на по-чисти енергийни източници, до момента в който възобновимите източници ще бъдат по-добре интегрирани в енергийната система. Природният газ, в това число личният, остава един от най-приоритетните енергийни източници за Турция през идващите години.

" Развитието на газовото находище Сакаря в Черно море и увеличението на неговия индустриален потенциал ще продължи. Обемът на подземното предпазване на природен газ в езерото Туз ще бъде повишен до 8,8 милиарда кубически метра. Капацитетът на Трансанадолския газопровод TANAP ще бъде подсилен до 32 милиарда кубически метра годишно, като по този метод ще се укрепи инфраструктурата за превозване на газ от Каспийския басейн до Европа “, се отбелязва в проекта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР