Съоснователят на социалната мрежа „Редит“ Алексис Оханиан напусна поста си

...
Съоснователят на социалната мрежа „Редит“ Алексис Оханиан напусна поста си
Коментари Харесай

Съоснователят на „Редит“ напусна компанията в подкрепа на чернокожите и Джордж Флойд

Съоснователят на обществената мрежа „ Редит “ Алексис Оханиан напусна поста си в софтуерната компания в поддръжка на придвижването против расизма след гибелта на Джодж Флойд. Оханиан прикани борда на шефовете да избере за неговия пост негър, написа Би Би Си.
Хиляди още веднъж на митинг в Съединени американски щати и Европа поради убийството на Джордж Флойд Хиляди скандираха лозунги в Мадрид, а в Рим и Будапеща коленичиха безмълвно в символ на взаимност
Освен, че е софтуерен бизнесмен и съосновател на „ Редит “, Оханиан е брачен партньор на известната тенисистка Серина Уилямс.

Снимка: Getty Images

Той съобщи, че ще употребява всички бъдещи доходи от акциите си в „ Редит “ за помощ на чернокожото общество в Съединените щати.

В поредност от туитове, Оханиан изясни, че прави това поради щерка си. „ Като татко би трябвало да мога да отговоря на щерка си, когато някой ден ме попита „ Ти какво направи, с цел да окажеш помощ? “, написа той.

Жестовете в поддръжка не стопират – Оханиан съобщи, че ще подари 1 млн. $ на организацията „ Знай правата си “ – Неправителствени организации стартирано от някогашния куотърбек Колин Каперник.

pic.twitter.com/k8Xkj15uaN
— Alexis Ohanian Sr. (@alexisohanian) June 5, 2020
„ Смятам, че да се оттеглиш от поста си във време като това може да бъде акт на водачество от страна на хората с власт. Към всички, които се пробват да поправят нашата счупена нация – не се отхвърляйте “, съобщи Оханиан във видео, оповестено в „ Туитър “.

Алексис Оханиан основава обществената мрежа „ Редит “ преди 15 години дружно с неговите съученици Арън Шварц и Стиъв Хъфман. Медията не един път е търпяла рецензии по отношение на свободното разпространяване на расистка реторика в обществените си конгреси онлайн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР