Съоснователят на щатската верига магазини за стоки за дома Home

...
Съоснователят на щатската верига магазини за стоки за дома Home
Коментари Харесай

Милиардер още брои стотинките, когато си плаща битовите сметки

Съоснователят на щатската верига магазини за артикули за дома Home Depot - Кен Лангоун (82 г.), е роден в семейство, в което имало доста обич, само че не и доста пари. Неговият татко, който учи единствено до осми клас, бил водопроводчик, а майка му, която е приключила седми клас, работела като готвач в учебен стол.

Съоснователят на щатската верига магазини за артикули за дома Home Depot - Кен Лангоун (82 г.), е роден в семейство, в което имало доста обич, само че не и доста пари. Неговият татко, който учи единствено до осми клас, бил водопроводчик, а майка му, която е приключила седми клас, работела като готвач в учебен стол, написа Профит бг.

Те живеели " от заплата до заплата " в къща, която била топла през зимата, само че доста топла през лятото, тъй като нямали климатик, споделя Лангоун през CNBC.
Лангоун обаче приключва лицей, а след това работи на Уолстрийт, преди да основе Home Depot. Състоянието на финансиста и бизнесмен през днешния ден се прави оценка на 3.3 милиарда $, съгласно Forbes.
Въпреки сериозните си финансови триумфи, Лангоун към момента внимава по какъв начин харчи парите си.
" Не разходвам пари безгрижно... Наскоро даже се обаждах в кабелната компания поради сметката в жилището ми, " споделя Лангоун пред CNBC.
Според него, сметката му била прекомерно висока и не бил сигурен по какъв начин от кабелния оператор са я пресметнали.
" Стори ми се че сумата е доста огромна – беше двеста $, а аз виждам единствено един тв приемник в спалнята си " споделя Лангоун. Той обаче признава, че има още няколко тв приемника в жилището си на Пето авеню в Манхатън, които не гледа.
" Идеята тук е, че не съм сребролюбец, а че желая да съм сигурен, че не пропилявам пари, " споделя той.
" Не мисля, че има нещо несъвместимо в това да си съумял и да си спестовен “, прибавя той.
Той обаче не пести пари, когато става въпрос за други неща. През 2010 година Лангоун се причисли към самодейността на Уорън Бъфет и Бил Гейтс да подари половината от положението си.

Той също по този начин е правил великодушни дарения на медицинския център на Нюйоркския университет, на университета Бъкнел, както и на редица учебни заведения и други дела.
Лангоун също по този начин не жали пари за брачната половинка си, с която са дружно от над 60 година
" Обичам да закупувам на брачната половинка ми хубави неща. Обичам да вършим разнообразни неща дружно със фамилията. Обичам да пътувам, да навестявам хубави заведения за хранене, обичам театъра. “
За милиардер Лангоун обаче към момента харесва забелжително простички неща.
" Обичам сладки лакомства, от евтините, " споделя той.
В множеството дни милиардерът пие кафе или у дома, или в офиса си.
Любимите неща, за които обича да харчи парите си, обаче са пица и кино.
Милиардерът също по този начин споделя, че не е негова работа да съди другите по какъв начин харчат парите си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР