Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на 65-годишна възраст,

...
Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на 65-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина съоснователят на Microsoft Пол Алън

Съоснователят на Microsoft Пол Алън е умрял на 65-годишна възраст, оповестява CNBC. Причина за гибелта са затруднения на болестта на Алън. Той страдаше от Неходжкинов лимфом - тип рак на лимфната система. Алън бе диагностициран с заболяването още през 2009 година

Той е съосновател на Microsoft дружно с Бил Гейтс, с който са другари от деца. Алън е индивидът, който измисля името на софтуерния колос, като е член на борда на компанията до 2000 година

" Повечето хора познават Пол Алън като технолог и човеколюбец, само че за нас той беше доста обичан брат и чичо и необикновен другар. Семейството и приятелите на Пол имаха щастието да изпитат неговия комизъм, топлота, благотворителност и надълбоко състрадание. Въпреки неговата натовареност, той постоянно намираше време за фамилията и приятелите ", разяснява неговата сестра Джоди.

През последните години Алън се беше концентрирал върху щедрост посредством организацията Vulcan, която обединяваше голям брой научни и софтуерни планове. Освен това групата влага и в облагородяване на части от Сиатъл и културни институции в града.

Алън притежаваше и два тима - хокейния " Сиатъл Сийхоукс " и баскетболния " Портланд Трейлблейзърс ". Голям почитател е и на музиката, като влага и в сходни музеи. Състоянието на Алън възлиза на над 20 милиарда $.

" Съкрушен съм от загубата на един от най-старите и скъпи другари Пол Алън. От нашите дни в учебно заведение, през партньорството ни в основаването на Microsoft, до нашите общи благотворителни планове през годините, Пол беше същинския сътрудник и безценен другар. Персоналните компютри нямаше да съществуват без него ", разяснява Бил Гейтс.

От Vesti.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР