Съоснователят на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрайд се

...
Съоснователят на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрайд се
Коментари Харесай

Ново обвинение: Сам Банкман-Фрайд се е опитал да подкупи китайски служители с поне $40 милиона

Съоснователят на банкрутиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрайд се снабди с още едно обвиняване в Съединени американски щати. Според американските прокурори предприемачът е платил подкупи на стойност десетки милиони долари (поне $40 милиона) на най-малко един китайски държавен чиновник, оповестява CNBC.

Федералното държавно управление на Съединени американски щати твърди, че сметките, принадлежащи на хедж фонда на Банкман-Фрайд Alameda Research, са били обект на заповед за заледяване от китайската полиция през ноември 2021 година.

Обвинителният акт също по този начин твърди, че Банкман Фрайд и други показали на компанията " са насочили или задействали прехвърлянето " на минимум 40 милиона $ в криптовалута, " предопределени в интерес на един или повече китайски държавни чиновници, с цел да им повлияят и да ги накарат " да размразят някои от тези сметки.

Банкман-Фрайд и неговите сътрудници са обмислили и пробвали " многочислени способи " за топене на сметките, които съдържат криптовалута на стойност към $1 милиард, твърди прокуратурата. Така или другояче, откакто както правните и персоналните им старания са се провалили, крипто магнатът е насочил рушвет от няколко милиона $, с цел да отключи замразените сметки, настояват прокурорите.

Хедж фондът на Сам Банкман-Фрайд употребява размразените активи, с цел да продължи да финансира генериращите загуби покупко-продажби на Alameda, продължавайки процеса, който съгласно държавното управление съставлява машинация на клиенти и вложители, с още една година.

Припомняме, че FTX и Alameda се сринаха през ноември 2022 година, откакто опасенията за техния баланс накара доста хора да изтеглят парите си от тях. Банкман-Фрайдсега е изправен пред федерално обвиняване и цивилен обвинявания както от Комисията по скъпите бумаги и тържищата, по този начин и от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC)

Обвиненията демонстрират още, че федералното държавно управление е получило нови доказателства за интернационалните покупко-продажби на Банкман-Фрайд. Новината единствено ден, откакто регулаторите удариха криптоборсата Binance с обвинявания за " улеснение на финансирането на тероризма и съзнателно неспазване на законите на Съединени американски щати ".

Според правосъдния иск оt CFTC - Binance е развивала бизнес оттатък океана, като в същото време не се е записала вярно при управляващите. От Комисията за търговия със стокови фючърси упрекват компанията в нарушение на редица финансови закони на Съединени американски щати, в това число правила, предопределени да осуетят прането на пари. В отговор Binance пази своите практики.

Компанията твърди, че е направила " обилни вложения ", с цел да подсигуряват, че американските консуматори не могат да достъпват запаси в платформата им, които не са позволени на територията на Съединени американски щати. Въпреки това подчертаха, че ще работят с регулаторите в страната.

В позиция, изпратена до Money.bg, от Binance означиха, че контролираната в Съединени американски щати Binance.US е настрана сдружение от Binance.com със личен екип и изпълнителен шеф, което също така е привлякло вложители отвън Чанпенг Жао и по думите им просто употребява технологията на световната борса.

" Днес Binance.com няма никакви клиенти в Съединени американски щати. Binance.com и Binance.US са разнообразни сдружения, а името е споделено единствено по брандинг съображения ", безапелационни са от крипто платформата.

Самият Жао прикани в обществените мрежи потребителите да не обръщат внимание на " подправените вести, офанзивите и така нататък ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР