Съобщиха важна новина за българо-турската граница.Министрите на вътрешните работи на

...
Съобщиха важна новина за българо-турската граница.Министрите на вътрешните работи на
Коментари Харесай

Сойлу пред Демерджиев: Турция ще увеличи капацитета на граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово

Съобщиха значима вест за българо-турската граница.

Министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу организираха работна среща в Истанбул, в продължение на разговорите между президентите Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган от предходната седмица.

Двамата разискаха в детайли съответни ограничения за ускоряване на обработката на нараствания трафик на граничните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово ", които да бъдат подхванати в къси периоди. Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени софтуерни промени и бъде повишен потенциалът им, написа

Вътрешните министри приказваха и за изграждането на мост на река Резовска, за съдействие в региона на образованието на чиновници, взаимни действия в битката с миграцията, обмяната на информация, за бедствията и изключителните обстановки и сигурността на границата. 

Сойлу посочи, че продължава следствието за гибелта на българския полицейски чиновник, който беше погубен на границата, като следва да се изяснят всички обстоятелства и условия по случая.

Демерждиев благодари на турската страна за помощта при справяне с големия мигрантски напън. " Доброто взаимодействие сред двете страни в това отношение се вижда и прави оценка и от Европейския съюз, защото България пази външната му граница ", съобщи той и изрази убеденост, че Европейски Съюз ще подкрепи двете страни в това нелеко изпитание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР