Съобщението от сряда на американските власти, че по глобалния закон

...
Коментари Харесай

Оправдания, заклинания, оптимизъм и жлъч след санкциите по закона "Магнитски"

Съобщението от сряда на американските управляващи, че по световния закон " Магнитски " са наложени наказания на фигури със мощно въздействие върху политиката, стопанската система и ръководството на България предстоящо провокира вълна от реакции - като след хвърлен в тресавище камък. За разлика от " партиите на митинга ", откъдето мненията са еднопосочно в поддръжка и с оптимистични упования за промени в политическата конюнктура в страната и ръководството на страната, изказванията откъм " партиите на статуквото " - с принос към аргументите да се стигне до това решение на Съединени американски щати, са забавно нюансирани.

Разбира се, най-големите упования бяха за реакцията от ГЕРБ и водача й Бойко Борисов, които ръководят от над 10 години България и всички разказани претекстове за глобите на процедура ги засягат директно. Особено ударът против някогашния народен представител и медиен магнат Делян Пеевски, с който Борисов на практика делеше властта.

Решението на Вашингтон идва в сериозен миг за ГЕРБ - месец преди новите предварителни избори някогашните ръководещи наподобяват все по-изтощени от кръговата медийна защита против разкритията на служебния кабинет за дейностите им във властта, а с американските наказания ще се окажат и все по-изолирани освен вътре в страната, а и на открито. Всичко това пролича в изказванията на Борисов в четвъртък на изключителната конференция.
Пеевски в огледалото на Борисов
Пет години след въпроса на срещата с българи в Лондон " Като се погледнете в огледалото, виждате ли Пеевски? " и след всичко случило се в страната през това време няма безапелационен метод, по който Борисов може да се разграничи от взаимоотношението си с проминентния представител на Движение за права и свободи. Въпреки думите му, че той и ГЕРБ " поддържаме ограниченията на финансово министерство на Съединени американски щати ".

" Аз моите връзки с Пеевски от дълго време съм ги декларирал и те са чисто политически. Нито имаме компании, нито имаме общ бизнес, нито каквото и да било ", е единственият отговор, който можеше да даде. Дори да приемем че е по този начин, по-важният отговор е по какъв начин тези " политически връзки " доведоха до това, че в трите мандата на ГЕРБ някогашният народен представител от Движение за права и свободи беше индивидът с най-фаворизирания бизнес от страната и ясно проследимо във времето обслужване на частните му ползи от институциите на властта.

С огласените наказания в сряда Съединени американски щати в действителност показаха кого те виждат в огледалото на ръководството на Борисов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР