Съобщава се за десетки цивилни жертвиВоенните действия в много части

...
Съобщава се за десетки цивилни жертвиВоенните действия в много части
Коментари Харесай

ДЕН 9 НА ВОЙНАТА: Русия засили въздушните атаки в много части на Украйна

Съобщава се за десетки цивилни жертви

Военните дейности в доста елементи на Украйна не престават. Руските войски оповестяват, че са обкръжили столицата Киев, само че украинските управляващи отхвърлят. В деветия ден на войната Русия ускори въздушните си офанзиви. Съобщава се за десетки цивилни жертви, съобщи NOVA.

По последна информация въздушни удари са почнали и над село, намиращо се на 10 км от Киев. Към момента има 7 жертви. Сред починалите са и 2 деца.Според някои новинарски организации парче от ракета е паднало върху вила на президента Зеленски, близо до столицата.

Чернигoв, Житомир и столицата Киев остават на прицела на съветските офанзиви. Въздушни удари имаше и в Мариупол.

„ Мариупол е отчасти обграден, само че обстановката е овладяна. Нашите сили отблъснаха опитите на съперниците да обсадят изцяло града. Що се отнася до Одеса, няма директна опасност, само че изцяло сме внимателни оптимисти за това по какъв начин би се развила обстановката. Рано е за оценки”, сподели Олексий Арестович, консултант на президента на Украйна.

Пореден ден не стопират ударите и по втория по величина град Харков.

„ Сърцето на града е разрушено. Още не мога да допускам какво се случи за седмица. Виждам яд и обезсърчение в очите на хората поради множеството убити деца и дами. Градът е подложен на въздушни удари непрекъснато, целят се в жилищните райони”, описа Мария, гражданин на Украйна.

Подобни са историите и на столичани. Днес жителите на Киев осъмнаха измежду паднали ракети.

„ Това е геноцид против украинската земя и народа й. Просто е ужасно”, сподели Игор, гражданин на Киев.

Киев е най-голямата цел на съветската войска. Днес федерацията разгласи, че е поела контрола над града, само че украинските управляващи отхвърлят. Междувременно президентът Владимир Путин предизвести всички, които се опълчват на дейностите на Русия в Украйна, да не изострят обстановката в допълнение.

„ Нямаме неприятни планове към нашите съседи. Бих ги посъветвал да не ескалират обстановката и да не стига до ограничавания. Ние изпълняваме нашите отговорности и ще продължим да го вършим. Не виждаме нужда от утежняване на връзките ни”, сподели Путин.

„ Когато падат бомби върху нашите градове, когато бойците насилват дами в окупираните градове, тогава е мъчно да се приказва за успеваемост на интернационалното право. Врагът е доста по-силен от нас, само че правото е на наша страна и знаем, че рано или късно ще носи отговорност за делата си”, безапелационна е Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна.

Междувременно екип на Трибунала в Хага продължава следствието против Русия за военни закононарушения, осъществени в последните девет дни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР