Съобщава се, че Киев е получил от съседката си 200

...
Съобщава се, че Киев е получил от съседката си 200
Коментари Харесай

Полски медии: Варшава е доставила на Киев военно оборудване за 7 милиарда долара

Съобщава се, че Киев е получил от съседката си 200 танка Т-72, няколко самоходни артилерийски системи " Гвоздика ", ракетни установки за залпов огън " Град " и ракети, съвместими с изтребителите МиГ-29 и Су-27 на украинските военновъздушни сили.

В същото време се акцентира, че трансферираните на Украйна Т-72 съставляват към половината от целия полски бронетанков боеприпас, който превъзхожда сходно въоръжение на по-голямата част от останалите страни-членки на НАТО, добавя БГНЕС.

Полша и други някогашни членове на Варшавския контракт, основан от Съюз на съветските социалистически републики след НАТО, с цел да се опълчи на западния блок, се смятат за най-подходящите снабдители на оръжие, защото техните системи от руската ера са съвместими с тези, които са на въоръжение в Украйна.

Т-64 са гръбнакът на украинските танкови елементи, а преди началото на спора на въоръжение са към 750 танка. Т-72 се разполагат в по-малък брой и са ценени поради по-ниските условия за поддръжка спрямо предшествениците си. Полша произвеждаше Т-72 по лиценз, макар че в самата Полша и Украйна те се считат за остарели, изключително спрямо по-модерни съветски танкове като Т-72Б3М и Т-90М.

Полската войска е запазила доста количество Т-72 с помощта на проектите си да закупи американски танкове M1A2 Abrams, които да ги заменят. Новите танкове имат по-високи разноски за поддръжка и се нуждаят от екипаж от четирима души вместо от трима, само че софтуерно са с десетилетия по-напред от руските Т-72. Освен това се разисква опцията Полша да достави по-късно танкове PT-91 - усъвършенствана версия на Т-72.

Русия твърди, че Полша възнамерява да причисли още веднъж Западна Украйна, която ѝ е принадлежала преди Втората международна война. Руски източници непрекъснато оповестяват, че забележителен брой полски бойци, в това число частни военни формирования, вземат участие във военните дейности в Украйна. Има огромна възможност те да употребяват оръжия, доставени от Варшава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР