Съобразно този план фигурите се разглобяват в максималната възможна степен

...
Съобразно този план фигурите се разглобяват в максималната възможна степен
Коментари Харесай

Областната управа показа пукнатините на Паметника на Съветската а...

Съобразно този проект фигурите се разглобяват в оптималната допустима степен съгласно метода на тяхното в началото сливане, прецизират от Областната администрация.

 

Изграждането на паметници от многочислени отливки е нормална процедура – по този начин да вземем за пример при сглобяването на статуята на Св. София са употребявани над 150 обособени солидни елементи. Само там, където е невероятно оформянето на блок до пет тона или са налице други аргументи, се употребява профилирана техника за обособяване на детайлите по скица, която подсигурява тяхното следващо събиране, допълват още на уеб страницата на Областна администрация.

 

Според резултатите от обследването, фигурите на Паметника на Съветската войска би трябвало да разчленени на две елементи от кръста нагоре – половина на торса и главата и другата половина. Запълнените с бетон крайници също се разделят от кръста надолу и се демонтират поотделно, като първо се открие бронзовият цокъл и се унищожи бетонът в основата.

 

Създадена е скица на краткотрайна организация за сигурността на придвижването по транспортни и евакуационни пътища и пешеходни пътеки на строителната площадка и методите към нея.

 

Демонтираните детайли се извозват до аграрен парцел с местоположение обл. София, Столична община, гр. София, р-н " Панчарево ", с. Лозен, околност Джуджин азмак.

 

Пълния проект за ремонт на бронзовите фигури и барелефи, както и пукнатините на монумента може да видите
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР