Сънят е загадката, с която науката се занимава от хиляди

...
Сънят е загадката, с която науката се занимава от хиляди
Коментари Харесай

Човек е парализиран по време на сън

Сънят е загадката, с която науката се занимава от хиляди години, само че към момента не може да я изясни. Много хора имат вяра, че съня може да разкрие секрети от бъдещето, евентуално на всеки се е случвало да сънува напълно ясно, а когато се разсъни да не си спомня безусловно нищо. Ето някои забавни обстоятелства към загадката сън.

1. Нашето тяло по време на сън е парализирано, с цел да не повтаря придвижванията, ставащи в съня.

2. Външни дразнители въздействат на съня ни. Подсъзнанието прави част от съня да е физическо чувство. Ако сте жадни да вземем за пример, подсъзнанието подмята облика на чаша с вода и вие се пробвате да се напиете насън, несъмнено. Тази скица може да се повтаря чялата нощ, до момента в който не се разсъните и не разберете, че в действителност ви се пие вода. По този метод подсъзнанието подсказва, че би трябвало да се разсъните.

3. Бившите пушачи сънуват по-наситени и действителни сънища, в сравнение с останалите хора, като най-често насън те още веднъж са почнали да пафкат.

4. Сънищата не са алегорични. Подсъзнанието ни употребява езика на знаците и знаците. Всеки сън не би трябвало да се възприема безусловно без значение, че е с логически и богат сюжет. Така подсъзнанието ни изпраща сигнали, а не точни облици.

5. Дванадесет на 100 от хората сънуват единствено чернобели сънища. Останалите сънуват цветни.

6. В сънищата си постоянно виждаме непознати хора. Но съзнанието ни не измисля техните лица. Това са действителни хора, които сме срещали в живота, само че не сме ги запомнили.

7. Сънят предотвратява нервни рецесии. Сънищата са отражение на нашите стремежи - съзнателни или подсъзнателни. Неотдавна психолози организираха опит. Доброволци спели по 8 часа на денонощие. Само че сънят им бил преустановяван. След известно време, доброволците почнали да получават халюцинации, станали нервни, а някои посочили и експанзия.

 Човек е неподвижен по време на сън

8. Всички хора без изключение сънуват сънища, само че мъжете и дамите имат разнообразни сънища. Обикновено мъжете сънуват представители от своя пол, до момента в който дамите виждат насън представители от двата пола в съвсем равни пропорции.

9. Забравяме 90% от сънищата си. Две минути след събуждане към този момент не помним даже половината от сънищата си, а след 10 минути надали се сещаме за 10% от тях. Колко тъпо, само че неоспорим факт.

10. Слепите също сънуват. Хората, ослепели след раждането си, сънуват сънища във тип на картини. Сънищата на слепите по рождение обаче са изпълнени със звуци и миризми.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР