Сънят е ежедневна необходимост за нашето физическо и психическо здраве.

...
Сънят е ежедневна необходимост за нашето физическо и психическо здраве.
Коментари Харесай

Съвети за подобряване на съня

Сънят е ежедневна нужда за нашето физическо и психическо здраве. Той е интервал от време, когато нашият мозък и тяло се възвръщат и регенерират, поддържайки нашата обща функционалност. В тази публикация ще разгледаме за какво сънят е толкоз значим и по какъв начин продължителността и дълбокият сън въздействат върху нашето здраве.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

Съвети за възстановяване на съня

 Съвети за възстановяване на съня Съвети за възстановяване на съня

Продължителността на съня е основен фактор за нашето общо здраве. Възрастните нормално се нуждаят от към 7-9 часа сън на нощ, до момента в който децата и младежите могат да изискват повече. Недостигът на сън може да докара до умствена и физическа отмалялост, понижена централизация и внимание, а също и до по-сериозни здравословни проблеми като меланхолия и затлъстяване.

 Съвети за възстановяване на съня Съвети за възстановяване на съня

Дълбокият сън е фаза от съня, когато мозъкът ни е в доста интензивно положение и изпитва интензивна регенерация. Той е обвързван с възобновяване на клетките, растежа и регенерирането на тъканите, както и с консолидацията на паметта и когнитивните функционалности. Недостатъчно количество бездънен сън може да докара до нараснал риск от разнообразни здравословни проблеми като болести на сърцето, диабет и даже преждевременна гибел.

 Съвети за възстановяване на съня Съвети за възстановяване на съня

За оптимално здраве е значимо да поддържаме постоянен сънен цикъл. Това значи да лягаме и ставаме в едно и също време всеки ден, даже и по време на почивни дни или в уикенда. Поддържането на постоянен сънен цикъл оказва помощ на нашия организъм да се приспособява към оптимално действие и да избегне сънни проблеми като бодърствуване и дисфункции на съня.

 Съвети за възстановяване на съня Съвети за възстановяване на съня

Сънят играе значима роля в нашата ежедневна работливост и триумф. Добрият сън ни дава сила и мотивация, която ни разрешава да се оправим с провокациите на деня с по-голяма успеваемост. Липсата на сън може да понижи нашата продуктивност, когато се борим с умствена и физическа отмалялост.

 

Ето няколко съвета за възстановяване на съня:

Преди да си легнете, пробвайте се да създадете релаксираща рутина, която да включва действия като четене, слушане на успокояваща музика или топла вана. Това ще помогне на мозъка ви да се успокои и да се приготви за сън. Избягвайте потреблението на кофеин или алкохол няколко часа преди лягане, защото те могат да пречат на качествения сън. Уверете се, че спалнята ви е удобна и извънредно тиха. Използвайте комфортен матрак и възглавница, и осигурете подобаваща температура и вентилация в стаята. Избягвайте потреблението на електронни устройства като телефони, таблети и компютри в часовете преди лягане. Синята светлина от тези устройства може да наруши вашия темп и да затрудни заспиването. Упражненията денем могат да оказват помощ за възстановяване на качеството на съня. Опитайте се да упражнявате постоянно, само че избягвайте интензивни извършения в часовете преди лягане. Следвайки тези препоръки, можете да подобрите качеството на съня си и да се разсъните отпочинали и освежени всеки ден.

 

Сънят е от решаващо значение за нашето здраве. За да се усещаме добре и да действаме оптимално, би трябвало да отделяме задоволително време за сън и да се стремим към постоянен сънен цикъл. Оптимизирането на продължителността и качеството на съня ни разрешава да се оправяме с ежедневните провокации по-ефективно и да живеем по-здравословно и пълноценно.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР