Санкционираният по закона Магнитски председател на ДПС Делян Пеевски се

...
Санкционираният по закона Магнитски председател на ДПС Делян Пеевски се
Коментари Харесай

Пеевски иска парламентарна комисия да проверява мрежата на Нотариуса

Санкционираният по закона " Магнитски " ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски се засилва по нова тематика. Той желае неотложно да се сътвори краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира активността на групата към Мартин Божанов, прочут с прякора " Нотаритуса ". Това излиза наяве от прессъобщение, публикувано от Движение за права и свободи.

В него написа, че предлагането на Пеевски е в отговор на Само преди ден гражданската организация прикани Народното събрание да сътвори анкетна комисия, която да ревизира всички изнесени обстоятелства за незаконната мрежа на Мартин Божанов - Нотариуса.

на 31 януари, години откакто АКФ го осветиха като един от брокерите за противозаконна интервенция по съответни каузи в Специализирания съд и прокуратура. Убийството още веднъж сложи на дневен ред подозрения за активността на някои институции, които може да са осигурявали чадър над Божанов.

Писмото на АКФ беше адресирано до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, както и до всички ръководители на парламентарни групи. Засега обаче единствено Пеевски е откликнал на него. Името на Пеевски се загатваше от някогашния юрист на Божанов и от една от жертвите на заканите му арбитър Владислава Цариградска като човек, с който убитият е твърдял, че има връзки.

В публикуваното прессъобщение обаче той не разяснява това, само че споделя, че ще предложи на сътрудниците си сформирането на краткотрайна комисия.

" Недопустимо е правораздаването да се случва по клубове и на мрачно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано въздействие в правосъдната система, само че би трябвало да бъде последният. Обществото би трябвало да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим неприятните практики и да създадем по този начин, че да бъдат невъзможни отсега нататък ", е представен да споделя Пеевски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР