Санкционираната от САЩ по закона Магнитски фирма на депутата от

...
Санкционираната от САЩ по закона Магнитски фирма на депутата от
Коментари Харесай

Пеевски продължи да продава имоти на ММА треньор

Санкционираната от Съединени американски щати по закона " Магнитски " компания на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Интръст " е траяла да продава парцели на компанията " Стройко 2011 ", в която от началото на декември 2021 година е притежател ММА треньорът Севастиян Костов, оповестява. След като в края на 2021 година изданието разказа за близо 5 млн. лева, в дните към празниците те са траяли с парцели в София и покрайнините.

Пакетът включва огромни имения в покрайнините, жилища в града, незастроени имоти, магазини и офиси, както и почивна станция. Справка единствено за част от най-големите от тях демонстрира веществен интерес над 15 млн. лева, което съставлява или цената по договорката, или данъчната оценка на парцелите. А целият пакет дружно с към този момент трансферираните в страната евентуално надвишава 30 млн. лева, пресмята изданието.

Прехвърлена е собствеността на имение с басейн в Симеоново и прилежащ имот с сграда, употребена в този момент като гараж за лимузини, триетажна къща в Горна баня, чийто вход от към улицата е запречен с преграда, къща в Бояна и някогашният почивен дом на Полиграфическия комбинат на Витоша, няколко жилището в Бояна, кв. " Изгрев " и " Манастирски ливади ".

Въпросите, които покупко-продажбите сред " Интръст " и " Стройко 2011 " провокират, са преди всичко по линията на американските наказания против Пеевски, доколкото множеството банки автоматизирано поставят глобените лица в черен лист и стопират да ги обслужват, напомня " Капитал ". Неясно е и финансирането на придобиванията. Според изданието няма диря да са подписани ипотеки върху добитите парцели, а Костов няма други фирмени участия с изключение на клуба си за бойни изкуства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР