Санкциите, наложени от властите на САЩ на китайски компании не

...
Санкциите, наложени от властите на САЩ на китайски компании не
Коментари Харесай

САЩ обвиниха технологичните компании YMTC и SMIC в подпомагане на китайската армия – предстоят още санкции

Санкциите, наложени от управляващите на Съединени американски щати на китайски компании не са толкоз еднообразни по своето наличие. Поради това едни и същи участници могат да бъдат упоменати няколко пъти в разнообразни санкционни описи. В частност, напълно неотдавна американските управляващи оповестиха, че китайските компании YMTC и SMIC са взели участие в обслужването на китайски контракти в региона на защитата. И затова ще бъдат обект на спомагателни санкционни ограничавания.

Според Bloomberg, в последния черен лист са включени освен най-големият китайски производител наизуст YMTC, само че и най-големият китайски производител на чипове SMIC. Под глобите попадат и производителят на съоръжение за произвеждане на чипове Advanced Micro-Fabrication Equipment, а също по този начин и телекомуникационния колос Huawei Technologies. Списъкът включва и разработчика на програмен продукт за лицево различаване Megvii, капиталовия холдинг IDG Capital и енергийната компания China Three Gorges. Разработчикът на лидари Hesai Group, чиито артикули се употребяват и американската корпорация General Motors не избегна сходна орис.

По-специално, тези китайски съставни елементи могат да бъдат открити в бордовите системи на безпилотните таксита Cruise. Тяхната употреба до момента е спряна в Съединени американски щати след случай с пешеходец през октомври.

Всички тези компании към този момент няма да могат да аплайват за контракти за защита с американските организации за сигурност. Освен това, както в тази ситуация с Huawei и SMIC, те няма да могат да получат достъп до избрани категории артикули с генезис от Съединени американски щати, които биха могли да употребяват в активността си. Производителят на лидари Hesai отхвърля присъединяване в доставката на артикули за китайската войска. Все отново компанията твърди, че рестриктивните мерки на Съединени американски щати няма да се отразят доста на бизнеса ѝ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР