Санкциите, които Западът наложи за войната в Украйна, направиха опитите

...
Санкциите, които Западът наложи за войната в Украйна, направиха опитите
Коментари Харесай

Москва изпраща на бойното поле танкове от музеите

Санкциите, които Западът наложи за войната в Украйна, направиха опитите за Русия да възвърне изгубеното в Украйна съоръжение и оръжие доста по-трудно от предстоящото. И то толкоз по-трудно, че Москва към този момент изпраща на бойното поле танкове Т-55, които са основани незабавно след Втората международна война. Това са същите танкове, които се намират в музеите, означават анализатори пред CNN.  
„ Това, което ракетата ще направи е да прелети над танка, по-късно на тъкмо 90 градуса надолу, ще уцели горната част на кулата, която е по-слабо предпазена ”, показва Джон Дилейни, старши-уредник в Имперския боен музей, Лондон.
Този сюжет се е повтарял неведнъж през последните 14 месеца. Украйна, която употребява Западни оръжия с разрушителен резултат против Русия, която съгласно някои калкулации, е изгубила половината от танковете си на въоръжение. Сага, западни анализатори настояват, че Москва вади доста по-стари модели, с цел да компенсира загубите си.
“Това оръжие е било употребявано на Сu-100 през 1944-та година. Така че то е от Втората международна война. ”, твърди Дилейни.
Танкът Т-55 пък е основан през 40-те години на 20-ти век. Този експонат сега се съхранява в Имперския боен музей край Кеймбридж.
На сателитни фрагменти от склад в съветския Далечен Изток се виждат няколко танка, изкарани от там предходната година, както и танкове Т-55. Друго видео, появило се през март демонстрира движеща се някъде из Русия влакова комбинация. Руското министерство на защитата не е удостоверило използването на танкове Т-55, само че през последните седмици съветски военни блогъри започнаха да демонстрират тези машини в окупираните украински територии.
„ Много такива танкове са били създадени, може би над 100 хиляди ”, твърди уредникът. И добавя: „ Частите им, главните механични елементи, са взаимозаменяеми. Така че има големи ресурси от тях ”.
Т-55 са съществена част от арсенала на Съветския съюз по време на Студената война. С тях са били смазани демократичните придвижвания в Източна Европа. В Унгария през 1956-а. Пражката пролет 12 години по-късно. Но и Ирак също ги употребява по време на първата война в Персийския залив през 90-те, макар че още по това време са превъзхождани от „ М1 Ейбрамс ” и английските машини - по-ранни версии на това, което страните от НАТО в този момент доставят на Украйна.
„ Смятам, че изправени пред Западните оръжия, руснаците би трябвало да чакат тежки жертви, в случай че желаят да се придвижат напред, употребявайки подобен вид системи ”, съобщи  Тревър Трейлър, боен анализатор.
Експертите настояват, че зад формалната агитация, Русия не може да създаде нови оръжия задоволително бързо. Западните наказания, ориентирани най-вече против достъпа на Русия до високотехнологични елементи за оръжия, също по този начин затрудняват доста производството на по-модерно съоръжение.
Освен това е по-лесно мобилизираните съветски бойци да бъдат подготвени на тези танкове, вместо на новите системи.
„ Изкопайте яма, разположете танка в ямата, тъй че да се вижда единствено кулата, и тогава той може да се употребява за отбрана на фронтовата линия против контраофанзива ”, твърди Дилейни.
В момента съветските елементи се окопават. С всичко, което разполагат, до момента в който Украйна се готви за най-голямата си контраатака.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР