Санкциите имат цена и те са нож с две остриета.

...
Санкциите имат цена и те са нож с две остриета.
Коментари Харесай

Орбан: Санкциите срещу Русия са нож с две остриета |

Санкциите имат цена и те са нож с две остриета. Много скоро ние ще платим тази цена, съобщи през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Унгария поддържа Европейския съюз за налагането на наказания против Русия, макар че те неизбежно ще повлияят и върху неговата стопанска система ", каза  той.

Орбан означи, че унгарското държавното управление работи, с цел да понижи директните вреди от ограниченията против Русия. Първият удар върху унгарската стопанска система е бил изтеглянето по-рано тази седмица на „ Сбербанк “ от европейския пазар, при което доста нейни клиенти, в това число и компании, са изгубили парите си, добави той.

След като тази седмица Европейската централна банка разпореди затварянето на европейския клон на „ Сбербанк “, унгарската централна банка лиши лиценза на нейното дъщерно сдружение в страната.

Клиентите, които имат депозити до 100 000 евро, ще бъдат обезщетени от националния фонд за обезпечаване на депозитите.

Орбан уточни, че повишението на енергийните цени в Европа в допълнение ще усили инфлацията.

Унгарският министър председател заяви, че сред 70 и 80 % от бежанците от Украйна, които са влезнали в Унгария, към този момент са минали в други страни. Това се равнява на към 140 000 души, само че към момента има доста хора, на които Унгария желае да предложи работа, сподели той.

Орбан добави, че страната може да поеме разноските за настаняване за три месеца - преимущество, от което могат да се възползват трудовите мигранти в Унгария, само че по-късно те ще би трябвало да стартират работа и някак да се приспособяват към живота на унгарците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР