санкции срещу руски проект за втечнен природен газ в Арктика.

...
санкции срещу руски проект за втечнен природен газ в Арктика.
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на руски проект за втечнен газ

наказания против съветски план за полутечен природен газ в Арктика. Крайният период за преустановяване на покупко-продажбите с централата е януари. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на представител на Държавния департамент.

Администрацията на президента Джо Байдън наложи наказания предходната седмица на плана Arctic LNG-2 в Русия като част от ограниченията против Москва за войната в Украйна. Службата за надзор на задграничните активи, част от Министерството на финансите, също издаде общ лиценз, който позволява преустановяване на транзакции, включващи Arctic LNG-2, до 31 януари 2024 година

Novatek, най-големият производител на LNG в Русия, има 60% дял и възнамерява да стартира произвеждане до края на тази година.

Arctic LNG-2 ще бъде третият подобен огромен план на Русия и е предопределен да помогне на Русия да реализира задачата си да завоюва 20% от международния пазар на LNG до 2035 година по отношение на към 8% сега.
 Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания
Песков: Русия може да издържи с години на още западни наказания

Според него съветската стопанска система се приспособява добре към годините на западни наказания

Санкциите са ориентирани към утежняване на бъдещото произвеждане на сила и опциите за експорт на Русия, като в същото време поддържат потока на сила към международните пазари, сподели представителят на Държавния департамент.

" Ние нямаме стратегически интерес от понижаване на световното доставяне с сила, което би повишило цените на силата по света и би подплатило облагите на Путин ", сподели представителят на Държавния департамент, имайки поради съветския президент Владимир Путин.

Съединени американски щати бяха най-големият експортьор на полутечен газ в света през първите шест месеца на тази година, съгласно Администрацията за енергийна информация.

" Чрез всички наши наказания поддържаме тясна съгласуваност с нашите сътрудници по въпросите на глобите и ще продължим да го вършим ", добави представителят.

През 2021 година Министерството на финансите разгласява обзор на глобите, в който се споделя, че когато е допустимо, Съединени американски щати ще се координират със съдружниците си и ще се ангажират с промишлеността и други заинтригувани страни, до момента в който създават наказания.

Санкциите и прекъсването привлякоха вниманието на френската TotalEnergies  и Japan Arctic LNG - консорциум на Mitsui & Co и JOGMEC. Всеки от тях има 10% дял в плана и са внимателни по отношение на въздействието на ограниченията.

Не е ясно дали френските и японските компании се нуждаят от спомагателни лицензи или освобождение от държавното управление на Съединени американски щати, с цел да останат в плана.
 Путин чака усилване на антируските наказания
Путин чака усилване на антируските наказания

С ограниченията обаче Западът се самонаказал, съгласно президента

Министърът на индустрията на Япония Ясутоши Нишимура сподели във вторник, че известно влияние върху бизнеса с полутечен природен газ в неговата страна ще бъде неизбежно. Япония ще работи със страните от Г-7, с цел да обезпечи постоянни енергийни доставки за Япония, сподели той.

TotalEnergies съобщи предходната седмица, че прави оценка въздействието на глобите върху плана, в който има общо присъединяване от 21,5% посредством присъединяване си в Novatek.

Припомняме, че Европейският съюз (ЕС)

Москва пък чака усилване на антируските наказания и съобщи подготвеност да издържи с години на тях. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР