Сандански. Борихме се с всички сили и средства не просто

...
Сандански. Борихме се с всички сили и средства не просто
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков: Борихме се с всички сили и средства не просто да постигнем някакви трансформации по пакета „Мобилност”, а да го спрем

Сандански. Борихме се с всички сили и средства не просто да реализираме някакви трансформации по пакета „ Мобилност ”, а да го спрем. Това сподели евродепутатът от на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков по време на 10-тя Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин . „ Доколкото знам от сътрудниците в Европейският парламент до този миг не е имало законодателен пакет, който да е бил отхвърлян три пъти. Причината да се борим толкоз интензивно бе обвързвана с това, че въпросното законодателство беше небалансирано ”, означи Новаков. Той акцентира, че са се борили с всички сили и средства, разрешени от правилниците, с цел да могат да се преборят с въпросния пакет. „ Колкото повече време минава, толкоз повече се усилва и шансът този пакет дефинитивно да не бъде признат ”, съобщи Новаков.
По отношение на увеличението на финансирането за България от Европейския съюз след 2020 година евродепутатът разяснява, че на процедура се получава по този начин, че всеки жител на страната ще получи по 2750 лева, което в действителност е по 1.00 лева дневно. „ Това ще бъде златен лев за България, златен лев за напредъка ”, добави Новаков. Той уточни, че тези спомагателни средства, отпуснати за България, ще дадат опцията да скъсаме с предишното, което ни тежи. „ А с напъните на държавното управление ще успеем да се наредим до страните в централна и източна Европа ”, акцентира Новаков.
Евродепутатът означи, че през миналата седмица са съумели да преборят следващата подправена вест, тиражирана от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, а точно, че след 2020 парите за България ще спрат. „ Тази подправена вест, която някои сътрудници преповториха, в това число в Пленарната зала в Европарламента, отиде в небитието, тъй като от Европейския съюз споделиха, че освен, че няма да изчезне финансирането, само че и ще се усили до 18 милиарда лева, което е с 4 милиарда лева повече ”, акцентира Новаков.
По време на полемиката бяха коментирани и други настоящи тематики, свързани с бъдещето на българското село, присъединението на България към Шенген и изхвърлянето на хранителни артикули. Новаков изясни, че процесът на основаването на хранителна банка е много сериозен и има доста правила, които би трябвало да бъдат спазвани, с цел да се подсигурява, че питателните артикули ще бъдат годни за консумация. „ Може би би трябвало да стигнем до такава степен – да произвеждаме толкоз, колкото можем да изконсумираме ”, сподели Новаков.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР