Санданчанинът Емил Първанов-Ембака, който бе осъден за убийството на легионера

...
Санданчанинът Емил Първанов-Ембака, който бе осъден за убийството на легионера
Коментари Харесай

Ембака излезе на свобода след близо 8 години в затвора

Санданчанинът Емил Първанов-Ембака, който бе наказан за убийството на легионера Николай Чивиев, бе пуснат предварително от Софийския затвор и към този момент е на независимост, написа Struma.bg. Това е станало с решение на Софийски градски съд, което е доказано от Апелативен съд – София.

„ Той имаше единствено няколко месеца до цялостното изтърпяване на 8-годишната присъда, само че бе предварително условно освободен с решение на съда. “, удостовери за „ Струма “ юристът му Росен Недин.

Припомняме, че кървавият случай стана на 26 юни 2015 година, когато Ембака минал с колата си през сектор в градеж от Лот 4 на автомагистрала „ Струма “, където било неразрешено придвижването. Охранителят Николай Чивиев, който отговарял за реда в сектора, го догонил със служебната кола и двамата почнали да се карат. В абсурда Емил Първанов сграбчил камък и разрушил съдбовно главата на съперника си. После го придружил до Спешния център в Сандански и избягал, което наложи издирването му. След няколко месеца Ембака самичък се съобщи и бе упрекнат за съзнателно ликвидиране по хулигански подбуди.

През 2018 година състав на Окръжен съд – Благоевград призна за отговорен Емил Първанов и му наложи наказване от 12 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване за убийството на Николай Чивиев. Ембака бе наказан да заплати и обезщетение на наследниците на убития в размер на 340 000 лв..

Прокуратурата изиска 20 година затвор и стачкува присъдата пред Софийския апелативен съд. Магистратите обаче счетоха, че размерът на наказването е безпричинно повишен и понижиха присъдата на 10 година След това и Върховен касационен съд понижи с още 2 година наказването и окончателната присъда на Ембака падна на 8 година затвор.

В Софийския затвор той е работил, като 2 дни работа се смятат за 3 дни излежани, и като се приспадне и времето, в което е бил арестуван в предварителния арест, 8-годишната му присъда трябваше да бъде изтърпяна в края на 2023 година, разясни юрист Недин. Той добави, че не е наясно с какво се занимава Ембака, защото имал разнообразни бизнес ползи. Преди съдбовния случай той отглеждаше 100 крави в село Лешница, за които получавал европейски дотации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР