Медицинска сестра от САЩ, отвлечена в Хаити, говори чрез видеозапис за първи път след освобождаването й

...
САН ХУАН, Пуерто Рико (АП) — Медицинска сестра от САЩ,
Коментари Харесай

САН ХУАН, Пуерто Рико (АП) — Медицинска сестра от САЩ, която беше отвлечена в Хаити миналия месец с малката си дъщеря, говори чрез видео тази седмица за за първи път от освобождаването й.

Аликс Дорсейнвил се появи сама във видеото и седна в поддържана градина с цвърчещи щурци на заден план, благодарейки на хората, които се молеха за нея.

Близо петте Едноминутно видео, в което Дорсенвил говори изцяло на хаитянски креолски, беше публикувано в понеделник на уебсайта на El Roi, християнската група, основана от съпруга на Дорсенвил, която предлага медицински грижи, образование и други основни услуги в най-бедните райони на Хаити.

„За гангстерите имам съобщение за вас: искам да знаете, че всичко, което казах по време на престоя си в плен, беше искрено“, каза тя с мек глас. „Това не бяха манипулативните думи на някой, който отчаяно иска да избяга, а просто истината, особено когато ви казах, че вратите на моята клиника са винаги отворени за вас или всеки нуждаещ се.“

Дорсаинвил също сподели, че докато тя беше отвлечена, един член на бандата й каза: „Медицинска сестра Аликс, хората от Дювивиер маршируват за вас“, във връзка с онези, които живееха в общността, в която тя работеше.

„Това ме насърчи много, защото Знаех, че си до мен в този труден момент“, каза тя. „Благодаря ви, защото ви трябваше много смелост, за да направите това.“

Тя също каза на членовете на бандата, които я отвлякоха, че ще се грижи за тях „без предразсъдъци и ще ви приеме с отворени обятия. ”

„Искам да знаеш, че не тая злоба към теб в сърцето си. Това не означава, че съм съгласен с това, което правите. Особено това, което правите срещу собствените си братя и сестри от Хаити“, каза тя. „Дори да бъде платен откуп и жертвите да бъдат освободени, това конкретно събитие оставя белег в сърцата им. Това никога няма да изчезне.“

Дорсейнвил от Ню Хемпшир и дъщеря й бяха отвлечени на 27 юли и освободени невредими почти две седмици по-късно. El Roi не предостави никакви други подробности, включително дали е платен откуп.

Тя каза, че има нужда от време, за да се излекува, да се моли и да търси Божието ръководство за това, което може да последва, добавяйки, че ако беше само тя решение, тя щеше да се върне на работа в клиниката.

Дорсенвил беше сред повече от 950 души, за които се съобщава, че са отвлечени в Хаити от 1 януари до 15 август, докато страната се бори с нарастване на убийствата и отвличанията , според ООН.

Dr. Самсон Марсилие, директорът на епидемиологичния отдел на Хаити, беше отвлечен в същия ден като Дорсенвил. По-рано този месец колеги поискаха освобождаването му.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР