San Diego Open, осминафиналДжесика Пегула – Коко Вандеуей 6-3 6-1Джесика

...
San Diego Open, осминафиналДжесика Пегула – Коко Вандеуей 6-3 6-1Джесика
Коментари Харесай

Пегула се класира за Финалите, Гоф спечели битката на тийнейджърките в Сан Диего


San Diego Open, осминафинал
Джесика Пегула – Коко Вандеуей 6-3 6-1


Джесика Пегула се нуждаеше от единствено 69 минути, с цел да отстрани сънародничката си Коко Вандеуей и да се класира за Финалите на WTA, които стартират на 31 октомври.

Първата ракета на Съединени американски щати взе реванш за провалянето си в Чарлстън по-рано през сезона след бързо 6-3 6-1, в което завоюва 12 от последните 14 гейма:

„ Когато ѝ вървят сервиса и ретура, става доста мъчно. Целта ми беше да пробвам да я нападам и да я слагам напрегнат от посрещане. На начален удар просто трябваше да поднасям мъдро и да чакам мощни ретури. “

Пегула приключи с 11 уинъра и единствено две непредизвикани неточности, като бе безупречна на първи начален удар със 78% успеваемост. В идващия кръг ще срещне Дария Касаткина или Мадисън Кийс.

Междувременно друга американка, Кори Гоф, бе изправена пред любопитно предизвикателство:

„ За пръв път от най-малко седем години играя против състезателка, която е по-млада от мен, “ сподели тя след успеха си с 6-3 6-3 над Робин Монгомъри.

Световната №8 сподели добра форма и с положително напредване принуждаваше съперничката си да бърка постоянно, търсейки път около отбраната на Коко.

„ Познавам Робин доста добре – били сме дружно на няколко USTA пътешествия, когато бяхме на към осем години. Оттогава сме приятелки. Игра доста добре, чаках обичайно равнище от нея. В края на мача ѝ споделих, че може би идващият ни конфликт няма да е в първи кръг – може би ще е на край. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР