Samsung формира екип, който ще разработва графичен процесор, предназначен за

...
Samsung формира екип, който ще разработва графичен процесор, предназначен за
Коментари Харесай

Samsung разработва собствен графичен процесор

Samsung образува екип, който ще създава графичен процесор, предопределен за консолидиране в системите-върху-чипа за мобилни устройства.
Да си напомним, че към този момент Samsung в своите SoC Samsung Exynos употребява графичните процесори ARM Mali. Но в случай че корпорацията сътвори личен GPU, то Samsung ще стане напълно самостоятелен в проектирането, основаването и производството на напълно свои чипове за смарт телефони. Към сегашен ден със лични сходни чипове разполага само Qualcomm. Всички останали употребяват графичните решения ARM Mali или PowerVR. Междувременно, при започване на тази година Apple съобщи, че също се заема с създаването на личен графичен процесор.

Информацията е на портала Gsmarena, който сподели още, че Samsung има намерение да употребява своя GPU в началото в бюджетните мобилни устройства. След това и във флагманските смарт телефони и таблети. Второто потомство на новия графичен процесор ще употребява и в самостоятелните коли и в системите с машинно образование.

Ако с този графичен процесор Samsung успее да повтори триумфа на своите процесорни ядра Samsung Mongoose, значително по-добри от Cortex-A ядрата, то това би било огромна победа на корпорацията. Да не забравяме, че Samsung създава и клетъчни модеми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР