Samsung е безспорен лидер в екранните технологии и водещ пионер

...
Samsung е безспорен лидер в екранните технологии и водещ пионер
Коментари Харесай

Samsung разработва все по-футуристични екрани

Samsung е неоспорим водач в екранните технологии и водещ пионер при създаването на нови такива. 
 LG Rollable и изтеклото видео на телефона с прибиращ се екран
LG Rollable - телефонът с прибиращ се екран, който не можем да имаме

Дали някой няма да го копира

През последната седмица в Лос Анджелис се организира събитието SID Display Week 2023, по време на което корейският производител сподели някои от новите си изобретения, които до момента бяхме виждали единствено в научно-фантастични продукции. 

За пръв видяхме така наречен Sensor OLED Display с напълно нова технология за различаване на пръстови отпечатъци благодарение на светлинен органически фотодиод (OPD).
 Снимка 619619

За разлика от актуалните екрани с “вграден ” пръстов отпечатък, при които отпечатъкът се чете в избрана зона от панела, при Sensor OLED разпознаването на отпечатъка може да се случи във всяка точка на екрана. 

Нещо повече - дисплеят може да регистрира сърдечен темп, кръвно налягане и други индикатори, както и да разпознава пръстите на двете ръце по едно и също време. 

Покрай сензорния екран Samsung сподели и Rollable Flex екран, който пък може да се изтегля и уголемява от 49 мм до 254 мм, увеличавайки размера си с до пет пъти.

Samsung споделя, че концепцията е била да се сътвори благонадежден, функционален и най-много елементарно портативен екран, който обаче не лишава потребителя от образно пространство. 
 Снимка 619620

Друг екран, показан по време на събитието, който Samsung назовава Flex In & Out, като че ли ни дава ранен взор върху идващите трендове при сгъваемите смарт телефони и мобилни устройства. 

Flex In & Out може да се сгъва както във вътрешността, по този начин и на открито на 360 градуса и не се нуждае от покриващ външен пласт. 
 Как ще наподобява идният сгъваем Samsung Galaxy Z Fold 5
Как ще наподобява идният сгъваем Samsung Galaxy Z Fold 5

" Ако нещо работи добре, не го променяй "

В резултат на това такива устройства могат да бъдат направени по-леки и по-тънки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР