Samsung България продължава да развива и усъвършенства SmartClassroomекосистемата, добавяйки нови

...
Samsung България продължава да развива и усъвършенства SmartClassroomекосистемата, добавяйки нови
Коментари Харесай

Платформата Smart Classroom ще посрещне учители и ученици с нови функционалности


Samsung България продължава да развива и усъвършенства SmartClassroomекосистемата, добавяйки нови функционалности, които да подкрепят и модернизират образователния развой в България, оповестиха от компанията.

Smart Classroom екосистемата се усъвършенства в три направления. Първата е ориентирана към мобилното приложение SmartClassroom AR. Упражненията с добавена действителност в него са съобразени с образователните стратегии, утвърдени от МОН и са подобаващи както за работа в клас, по този начин и за самоподготовка. Към днешна дата в приложението има добавени близо 300 извършения с добавена действителност за възпитаници от 1 до 12 клас, а в развой на прибавяне са още 350. Част от новостите в приложението са актуализирано иудобно навигационно меню, с което търсенето на упражнение по предмет или клас се случва бързо и елементарно.Друга нова опция е потреблението на 3D маркери, които да започват упражненията. Например, приложението може да разпознае сглобката на паралелепипед, с цел да започва упражнение за тази фигура. Така учениците могат да държат в дланта си както предмета, по този начин и детайлите от добавената действителност.

С необикновен интерес се употребява и единственият по рода си в България инструмент за основаване на просветителни запаси с добавена действителност -Smart CreatAR, който също е част от платформата Smart Classroom. Чрез него учителите имат опция сами да основават извършения с авансово основани 3D обекти. Например, педагозите могат да онагледят ръбести и валчести тела по забавен и интерактивен метод, като показват телата с формите на разнообразни известни здания или естествени забележителности. Друга нова опция са 3D tests – учителите могат да основават тестови задания, в които въпросите или отговорите да употребяват картинки или 3D обекти. Достъпът до платформата и приложението е изцяло безвъзмезден за учители и възпитаници от страната.

Третата посока на рационализиране на екосистемата е ориентирана към прибавяне на нови функционалности и благоприятни условия в платформата Smart Classroom. В нея учителите могат също да основават и подържат своето професионално портфолио, съгласно условията на Държавния учебен стандарт.

Проектът е част от политиката за корпоративна обществена отговорност на Samsung Electronics България и се извършва взаимно с Infinnoи фондация Образование 5.0.

Samsung Electronics Co. Ltd. въодушевява света и оформя бъдещето с трансформиращи хрумвания и технологии, преобразявайки света на тв приемниците, смарт телефоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, цифровите уреди, принтерите, здравното съоръжение, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, необятно портфолио от умни устройства и самодейно съдействие с разнообразни промишлености.

С екип от 15 ИТ инженери, Infinno ежемесечно работи и предлага новаторски софтуерни решения по Smart Classroom плановете на Samsung.

Мисията на фондация Образование 5.0 е развиването на образованието, науката, културата посредством одобряване на новите технологии. Дейността й е обвързвана с образуване на образования, конгреси и събития, издаване и разпространяване на образователно и научно наличие, изследвания и разбори. " Образование 5.0 " има вяра, че позитивната обществена смяна следва да се реализира с помощта на взаимните старания на целия цивилен бранш, по тази причина организацията цени високо реализирането на планове в партньорство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР