Самоуправство в столицата и заплахи за саморазправа, заради места за

...
Самоуправство в столицата и заплахи за саморазправа, заради места за
Коментари Харесай

В София: Когато няма паркоместа, има заплахи

Самоуправство в столицата и закани за разпра, поради места за паркиране – всичко това се случва в каре в столичния кв. „ Яворов”.

Табела указва, че всички които не живеят в квартала, само че паркират на алеите могат да бъдат осъдени " по убеждение на живущите ".

Жителите на региона настояват, че не знаят кой е поставил табелите, само че признават, че неналичието на паркоместа предизвика съседите да си насочат предизвестия. Покупката на гараж не е излаз, тъй като в региона такива няма. А тези, които са релативно наоколо са скъпи – от 20 до 40 000 евро.

--> Така се появяват и табелите. От общината оповестиха – това е нарушаване. Обясниха, че може да се изиска въвеждането на „ Зелена зона”, в която водачите от квартала да паркират против 100 лв. годишно. „ Така ще могат да паркират своите коли по-лесно, тъй като другите, които са приходящи ще би трябвало почасово да заплащат, което ще докара до оттегляне на такива приходящи автомобили”, счита Румяна Милова от „ Паркиране и мобилност”.

Табелите бяха демонтирани. Общината предизвести и за санкции от 50 до 500 лв.. Авторите на табелите не може да бъдат подведени под отговорност на Наказателния кодекс, тъй като опасността за разпра не е отправена против съответно лице.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР