Самоубийствен атентат в Пакистан и още един взрив убиха най-малко

...
Самоубийствен атентат в Пакистан и още един взрив убиха най-малко
Коментари Харесай

На събития по случай рождения ден на Мохамед: Самоубийствен атентат и взрив в Пакистан

Самоубийствен атентат в Пакистан и още един гърмеж убиха минимум 57 души и раниха повече от 60. Атаките са станали по време на религиозни събития по случай рождения ден на пророка Мохамед, заяви Ройтерс.

Дерайлирали са 10 вагона на трен, пътуващ от Карачи към Равалпинди

При първия гърмеж в югозападната провинция Белуджистан са починали 52 души, оповестява здравният чиновник на региона Абдул Рашид. „ Атентаторът се е взривил покрай полицейски автомобил наоколо до джамията Мадина, където хората са се събирали за шествие “, добавя висшият полицейски чиновник Мунир Ахмед.

При втория гърмеж в прилежащата северозападна провинция Хайбер-Пахтунхва са убити петима души. По данни на телевизионния оператор Geo News, гърмежът е срутил покрива на джамията и е затиснал към 30-40 души под руините.

Един от служителите на реда, ранени при офанзивата, е умрял от раните си

И двете провинции граничат с Афганистан и през последните години пострадаха от набези на ислямистки бойци, които целят да смъкват държавното управление на Пакистан и да вкарат собствен личен модел на непоколебим ислямски закон.

Взривът в Белуджистан е рядко срещано нахлуване против цивилни, защото през последните години ислямистките бойци се насочват най-вече към силите за сигурност. Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин стотици хора оказват помощ на потърпевшите да бъдат качени в коли за спешна помощ след гърмежа. Много от тях са тежко ранени.

Америка и светът почитат паметта на починалите

Организацията „ Техрик-е-Талибан Пакистан “ (ТТП), сплотяваща твърдолинейни сунитски ислямистки групировки отхвърли да носи отговорност за гърмежите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР