Самоуби ли се човек на Делян Пеевски или не точно?

...
Самоуби ли се човек на Делян Пеевски или не точно?
Коментари Харесай

Самоубийство или не - какво стана с бивш зам.-министър на МВР, свързван с Пеевски?

Самоуби ли се човек на Делян Пеевски или не тъкмо? Този въпрос на процедура слага уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Става въпрос за зам.-министъра на вътрешните работи полк. Румен Генов Андреев. Съгласно публична информация, той се е самоубил с изстрел в главата в местността " Щъркелово гнездо " край София. Основната тиражирана версия – фамилен скандал.

Андреев има впечатляваща визитка. Той е бил зам.-вътрешен министър по времето на държавното управление на Сергей Станишев – дава отговор за следствието и националната сигурност, само че това наподобява единствено като венец на кариерата му. През 1994 година, когато на власт идва Жан Виденов, Андреев става зам.-началник на Националната следствена работа. Два пъти е избиран за член на Вис­шия правосъден съвет (ВСС), като е член на " правосъдния парламент " и след освобождението си от министерската работа. Освен това е специализирал в школа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Москва, бил е шеф на отдел " Престъпления против националната сигурност " на Главно следствено ръководство на Министерство на вътрешните работи, което е част от структурата на апарата на Държавна сигурност.
Според " Биволъ " обаче връзката на Андреев с Пеевски е синът на полковника, юрист Гено Андреев. Той е съучастник в " Авиора консулт ", където по-разпознаваемото и водещо лице е юрист Александър Ангелов, който е свързван с Пеевски. Ангелов беше член на Съвета на шефовете на в. " Стандарт " и представляваше купувача на ИПК " Родина " през 2012 година – сдружение, ръководено от майката на Пеевски Ирена Кръстева. Адвокат Ангелов влезе и в ръководството на футболен клуб " Левски ". Бившият притежател на КТБ Цветан Василев уточни Ангелов като индивида, който му предал настояването на Пеевски да му трансферира контрола върху апетитни компании, свързани с банката - като оръжейния цех " Дунарит ", " Петрол ", двата мултиплекса.
Името на Андреев излиза в делото сред " Техномаркет " и фонда " Глориент ". Делото се води поради неплащане на наем от страна на " Техомаркет " за двуцифрено число обекти. Гено Андреев е става ръководител на съвета на шефовете на веригата преди две години. Това става, откакто публично в Търговския указател бива вписано, че притежаваната от Пеевски компания " НСН Инвестмънт " към този момент е притежател на 72,65% от капитала на " Техномаркет България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР