Самотни хора в най-отдалечените и високопланински села в община Струмяни

...
Самотни хора в най-отдалечените и високопланински села в община Струмяни
Коментари Харесай

Грижа за самотните: Доброволци помагат на възрастни хора в пандемията

Самотни хора в най-отдалечените и високопланински села в община Струмяни получават храна и медикаменти по домовете си. Помощта е за повече от 40 души и е инициирана от Центъра за обществена рехабилитация и интеграция.

Мария Трендафилова е на 79 години и сама се грижи за лежащо болния си брачен партньор. Включила се в програмата, тъй като дистанцията, което би трябвало да минава всеки ден, с цел да отиде до магазин или аптека, е прекомерно дълго за нейната възраст.



Дейността по програмата се прави от доброволци, а възрастните поемат единствено разноските си по мечтаните от тях покупки.

" Хората, които вършат тази съгласуваност, надлежно случват тази активност без възнаграждение. Транспортът, който е нужен за покупки или доставка в община Струмяни, ние поемаме този разход ", съобщи Фиданка Котева заместник-кмет " Хуманитарни действия " в община Струмяни.

Финансирането на самодейността на общината да се оказва помощ на нуждаещи се хора е по план " Патронажна грижа ". Средствата към този момент са изчерпани. Въпреки това от локалната администрация в Струмяни ще събират средства, с цел да продължат да оказват помощ на хората от селата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР