Самотата и социалната изолация представляват по-голяма заплаха за човечеството от

...
Самотата и социалната изолация представляват по-голяма заплаха за човечеството от
Коментари Харесай

Самотата е по-опасна за здравето от затлъстяването

Самотата и обществената изолираност съставляват по-голяма опасност за човечеството от затлъстяването. До подобен извод са стигнали психолози от Университета Бригам Янг. По тяхно мнение въздействието на такива фактори заплашително с ускорява с всяка година и може да се трансформира в народен проблем. Това мнение бе изразено на 125-ия конгрес на Американската психическа асоциация.

Според специалистите поддържането на взаимоотношения с други хора е фундаментална нужда за индивида. То е значимо както за психическото равновесие, по този начин и за оцеляването. По данни от проучването Loneliness Study, извършено от неправителствената организация AARP, 42.6 млн. възрастни американци над 45-годишна възраст страдат от хронична самотност.

Според последните резултати от броене през 2014 година повече от една четвърт от популацията на страната живее в самотност, а повече от половината хора нямат брак. Анализ на повече от 148 научни проучвания сочи недвусмислено, че здравите обществени връзки са фактор за намаление на половина на риска от ранна гибел. Вторият мета разбор се базира на 70 научни проучвания с присъединяване на 3,4 млн. души в Северна Америка, Европа, Азия и Австралия.

Той демонстрира, че обществената изолираност и самотата усилват риска от преждевременна гибел повече от другите фактори, в това число затлъстяването. Специалистите считат, че системата на опазването на здравето би трябвало да регистрира и въздействието на обществените връзки върху здравето на популацията.

Според тях един от пътищата за решение на този проблем, е градежът на паркове и почивни бази за пенсионерите, които са най-уязвими за самотата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР