Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна

...
Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна
Коментари Харесай

Изяснена е самоличността на жертвите при взрива в жилищен блок във Варна

Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна е разпозната, съобщи окръжният прокурор на града Красимир Конов в предаването " Тази заран ".

Снимка: btvnovinite.bg

" Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите. Изчакваме заключението на ДНК експертизата ", изясни той.

По думите му жертвите са открити в два прилежащи жилището, във всеки по едно тяло. Двата жилището са изцяло унищожени – срутени са преградните стени.
Още няма оценка на вредите от гърмежа във Варна 5 фамилии са поискали да бъдат настанени в общински жилища
Преди дни двама души починаха при детонация и пожар в жилищен блок във Варна. 14 души са настанени в болница, няколко фамилии са настанени в общински жилища. Причините за гърмежа към момента се обясняват.

Снимка: btvnovinite.bg

" Наясно сме с характерностите на вриза – той е от така наречен обемни гърмежи, които могат да бъдат породени от централизация на елементарно запалими субстанции в затворено помещение ", уточни окръжният прокурор на Варна.

По думите му концентрацията им би трябвало да бъде много огромна, с цел да провокира този гърмеж.
Две са жертвите на гърмежа в апартамент във Варна Изяснява се самоличността и на двамата починали
Огледите не престават и през днешния ден с присъединяване на експерти по взривно дело, само че всички данни досега приказват за обемен гърмеж, при който няма изявен епицентър.

Снимка: btvnovinite.bg

" Все още не е ясно кой е причинителят, проверяват се няколко версии. Може да се каже, че в жилището е имало елементарно запалими субстанции, само че към момента няма потвържение дали е имало взривни субстанции или не ", посочи Красимир конов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР