Самолетите са изпратени от Великобритания в Съветския съюз, след като

...
Самолетите са изпратени от Великобритания в Съветския съюз, след като
Коментари Харесай

Осем британски изтребители от Втората световна война са открити край Киев

Самолетите са изпратени от Англия в Съветския съюз, откакто нацистка Германия нахлува в страната през 1941 година, прецизира английската организация.

 

Изтребителите са били част от пакет от съюзническа военна поддръжка за Съюз на съветските социалистически републики, заплатена от Съединените щати в границите на по този начин наречената скица " заем-наем " (Lend-Lease). Т

 

ова е система за помощ, която Съединените американски щати дават безплатно на съдружниците си по време на Втората международна война – бoеприпаси, техника и храни.

 

Днес държавното управление на Съединени американски щати употребява сходно законодателство, с цел да изпрати военна помощ на Украйна, която се стреми да изгони съветските сили от страната си.

 

Авиационни специалисти настояват, че за първи път в Украйна се откриват остатъци от толкоз доста изтребители " Ураган ".

 

" Много рядко се намират такива самолети в Украйна. Това е доста значимо за нашата авиационна история, тъй като до момента тук не са откривани самолети от вида " заем-наем ", каза някогашният водач Олекс Щан, който управлява разкопките, написа Offnews.

 

Той разказва изтребителя Hurricane като " мощна и лесна за ръководство машина ". 

 

Общо към 3000 изтребители Hurricane са изпратени в Съюз на съветските социалистически републики сред 1941 и 1944 година в поддръжка на руските военни старания. Повечето от тях са унищожени по време на бойни дейности или са разглобени по-късно за елементи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР