Самолети танкери за зареждане на гориво са били ударени при

...
Самолети танкери за зареждане на гориво са били ударени при
Коментари Харесай

Ракетна атака на силите на Хафтар удари самолети танкери на Либия в Триполи

Самолети танкери за зареждане на гориво са били ударени при ракетна офанзива на интернационалното летище " Митига " в либийската столица Триполи, заяви Националната петролна корпорация на Либия, представена от международните осведомителни организации.

Ракетното нахлуване, което е провокирало огромен пожар на летището, е било осъществено от силите на дезертиралия либийски боен пълководец ген. Халифа Хафтар, който управлява източната част на Либия и се бори против държавното управление на националното единодушие, чието седалище е в Триполи.

Според няколко медийни информации няма жертви след нападението на силите на ген. Хафтар.

" Митига " е последното функциониращо летище в либийската столица, въпреки че гражданските полети стопираха през март поради многократните обстрели, даже преди страната да наложи обсада поради епидемията от новия ковид.

Изявлението на Националната петролна корпорация, оповестено на страницата на държавната компания във Фейсбук, не дава детайлности за нападението, само че се прецизира, че пожарникарите работят за преодоляване на пожара.

На видео, споделено с " Ройтерс " от служащ на летището, се виждат стълбове черен пушек, издигащи се от мястото. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР