Самолетът с руския външен министър Сергей Лавров е прелетял на

...
Самолетът с руския външен министър Сергей Лавров е прелетял на
Коментари Харесай

Мария Габриел избегна Лавров като си тръгна по-рано от срещата на ОССЕ в Скопие

Самолетът с съветския външен министър Сергей Лавров е прелетял на път за столицата на Северна Македония над територията на Турция и Гърция, само че не над България, както беше планувано.

Причината е наличието на борда на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, която е в санкционния лист на Евросъюза поради войната в Украйна. Кремъл окачестви решението на София да не допусне самолета на съветската делегация във въздушното си пространство като парадокс.

Сергей Лавров изнесе тирада на Съвета на външните министри от ОССЕ в македонската столица, по време на която някои делегации напуснаха залата в символ на митинг.

Българският външен министър Мария Габриел си потегли от Скопие нощес, с цел да не участва на днешното съвещание дружно с съветския първи посланик. Същото направи и американският държавен секретар Антъни Блинкен.

В Скопие, Москва беше подложена на критика за експанзията си в Украйна от председателстващия Буяр Османи, а съветският външен министър съобщи, че ОССЕ е в плачевно положение и без вероятности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР