Самолетът на „Страшния съд“ Ил-80, изтребителите от пето поколение Су-57

...
Самолетът на „Страшния съд“ Ил-80, изтребителите от пето поколение Су-57
Коментари Харесай

Путин изкарва тежката артилерия: Самолетът на „Страшния съд“ Ил-80 ще лети на парада на 9 май

Самолетът на „ Страшния съд “ Ил-80, изтребителите от пето потомство Су-57 и най-новите МиГ-31И ще прелетят над Червения площад на 9 май, заяви съветското министерство на защитата, предава ТАСС.

" Авиационната част на военния церемониал на Червения площад ще бъде показана от 77 самолета и хеликоптера - съгласно броя на годините от края на Великата отечествена война ", оповестиха от министерството.

Според информацията в секцията, пусната на уеб страницата на Министерството на защитата на Руската федерация, отдадена на парада на 9 май на Червения площад, въздушната секция ще отвори най-големият транспортен хеликоптер в света Ми-26. Също по този начин в небето над Москва феновете ще видят хеликоптери Ка-52, Ми-28Н, Ми-24, Ми-8. Тогава над столицата, съпроводен от два изтребителя МиГ-29, ще прелети въздушен стратегически надзорен център – „ самолетът на Страшния съд “ Ил-80. Този аероплан е предопределен да обезпечава връзка и надзор на войските при положение на заличаване на наземните връзки.

Стратегическите ракетоносачи Ту-95МС и Ту-160 " Белият лебед " в комбиниране с въздушния танкер Ил-78, изтребители Су-35С, най-новите самолети МиГ-31I и МиГ-31БМ, както и изтребители от пето потомство Су-57, както и бомбардировачи Ту-22М3 ще прелетят и над Червения площад.

„ За първи път осем изтребителя МиГ-29СМТ ще прелетят над Червения площад в полетен ред под формата на буквата „ Z “ в поддръжка на съветски военнослужещи – участници в специфична военна интервенция в Украйна “, оповестиха от съветското министерство на защитата.

Според инфографиката въздушната част на парада по традиция ще бъде приключена от девет самолета на пилотните екипи " Русские витязи " и " Стрижи ", издигнати в „ Кубински елмаз “ и шест щурмови самолета Су-25, които ще оцветят небето в цветовете на съветския трибагреник.

Механизирана колона на Червения площад

Според Министерството на защитата на Руската федерация съставът на механизираната колона ще включва 131 единици техника. Танкът Т-34-85 ще води колоната.

Също по този начин на Червения площад ще се движат танковете Т-72Б3М, Т-90М „ Прорив “ и Т-14 „ Армата “. Зрителите ще видят бойни машини на пехотата " Курганец ", БМП-2 " Бережок ", БМП-3, бронирани машини " Тайфун-К ", " Тайфун-ВДВ ", " Тигър-М " и самоходни артилерийски установки " Мста-С ". В парада на успеха ще вземат участие и оперативно-тактически ракетни комплекси „ Искандер “, реактивни системи за залпов изстрел „ Торнадо-Г “, системи за противовъздушна защита С-400, Бук-М3 и Тор-М2, пускови установки „ Ярс “ и роботизирани комплекси „ Уран-9 “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР