Самолетът на мексиканския президент Боинг 787-8 Дриймлайнер, който от около

...
Самолетът на мексиканския президент Боинг 787-8 Дриймлайнер, който от около
Коментари Харесай

Разиграват самолета на мексиканския президент в лотария

Самолетът на мексиканския президент Боинг 787-8 Дриймлайнер, който от към година не намира клиенти, ще бъде разигран на лотария, заяви ТАСС.

Това бе оповестено на конференция от президента на латиноамериканската страна Андрес Мануел Лопес Обрадор. Политикът, който управлява страната от 1 декември 2018 година, не употребява първокласния аероплан и неведнъж дава обещание да се отърве от него.

„ Искам да ви осведомявам, че решението е взето след разбор, размисъл и съвещания “, сподели политикът. “Средствата, получени от разиграването му, ще бъдат употребявани за закупуване на здравно съоръжение за държавните лечебни заведения “.

6 милиона билета на стойност 500 песо (приблизително 26 долара) ще бъдат пуснати в продажба. Освен самолета, ще бъдат раздадени и 100 награди за общо 20 милиона песо (1,06 милиона долара). Жребият ще бъде изтеглен на 15 септември.

Самолетът, поръчан още през 2012 година при президента Фелипе Калдерон, дойде в Мексико през февруари 2016 година, когато Енрике Пеня Нието беше държавен глава. Според разнообразни оценки за него са платени сред 220 и 400 милиона $.

В момента прогнозната цена на самолета е 130 милиона $. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР