Самолетът, извършил първия полет без междинно кацане от Австралия до

...
Самолетът, извършил първия полет без междинно кацане от Австралия до
Коментари Харесай

Първият директен полет от Австралия до Лондон продължи 17 часа

Самолетът, направил първия полет без междинно кацане от Австралия до Англия, се приземи сполучливо на летище Хийтроу след 17-часов автобус и 14 498 прелетени километра, заяви Би Би Си.

Авиокомпанията Qantas Airlines реализира полета с Boeing 787-9 Dreamliner, който употребява два пъти по-малко гориво от самолетите Boeing 747.

Полетът, част от амбициозния проект на Qantas за свръхдълги полети, бе избран като „ повратен “ от шефа на самолетната компания Алън Джойс. Той напомни, че първите курсове на компанията сред Австралия и Англия, наречени kangaroo route (пътят на кенгуруто) са продължавали 4 дни със 7 спирки.

Самолетът с 200 пасажери и 16-членен екипаж излетя от Пърт в 18,49 ч. локално време в събота. Заради комфорта на пътуващите е усъвършенствано качеството на въздуха в самолета и е равнището на шума в кабината е намалено.

Някои от пасажерите са се съгласили да вземат участие в изследване на Университета в Сидни и са прелетели дистанцията със специфични устройства, които следили психическото им положение, особеностите на храненето, равнището на насищана на организма с вода.

Новият полет Пърт-Лондон е близо 3 часа по-кратък от другите, които включват прекъсване в Близкия Изток за зареждане или прехвърляне.

За статистиката това е вторият по дължина полет след автобуса на самолетна компания Qatar Airways от Доха до Окланд (14 529 км). Всъщност най-дългият полет е осъществен от Singapore Airlines - 15 300 км от Сингапур до Ню Йорк, само че линията е спряна през 2013 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР