Самолет от военноморските сили на САЩ, участващ в издирването на

...
Самолет от военноморските сили на САЩ, участващ в издирването на
Коментари Харесай

Самолет, издирващ изчезналата аржентинска подводница, откри неизвестен обект с топлинен радар

Самолет от военноморските сили на Съединени американски щати, участващ в издирването на изчезналата аржентинска подводница "Сан Хуан ", откри на океанското дъно незнаен обект, излъчващ топлота. Това оповестиха във вторник локални медии, представени от ДПА и ТАСС.

Показанията на топлопеленгатора може би сочат съществуване на железен обект на дълбочина 70 метра и на разстояние 300 км от крайбрежията на аржентинската провинция Чубут. Към мястото са ориентирани избавителни кораби и самолети, добавя Българска телеграфна агенция.

Връзката с дизелово-електрическата подводница с 44-членен екипаж бе изгубена на 15 ноември. В почналата на другия ден спасително-издирвателна интервенция вземат участие близо 4000 души с над 10 кораби и самолети от Аржентина, Съединени американски щати, Англия, Чили и Бразилия.

Говорител на аржентинските военноморски сили съобщи, че не са изгубени очакванията екипажът да бъде избавен, само че интервенцията наближава сериозна точка заради заплахата от дефицит на О2 в подводницата. Днес времето в региона ще е по-добро и това може да улесни издирването, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР