„Самодивка“ е първата книга, която издава Цветинка Стоянова. Детската поетеса

...
„Самодивка“ е първата книга, която издава Цветинка Стоянова. Детската поетеса
Коментари Харесай

Талантлива поетеса от Мездра представи първата си книга

„ Самодивка “ е първата книга, която издава Цветинка Стоянова. Детската поетеса е „ Старши експерт обществени услуги и деловодство “ в Общинския център за обществени услуги и действия – Мездра. Работата я среща с доста деца от обществено слаби фамилии. Тези деца, и преди всичко двамата й синове, са вдъхновението за написването на „ Самодивка “. На 39 години, омъжена с две деца, магистър „ Стопанско ръководство “, Цветинка отхвърля да се раздели с детството и търси способи и форми да бъде както заобиколена от деца, по този начин и да им е в помощ.
Така ползите й я срещат с Фонд „ Мисия “, с който работи към този момент четвърта година и има взаимни планове, най-вече с децата от обществената столова на ОЦСУД.
„ Самодивка “ също е взаимен план с създател Цветинка Стоянова и художник илюстратор Стела Цветкова и ще се популяризира най-вече в София от компания „ Вижън “ и фонд „ Мисия “. Премиерата в гр. Мездра е благотворителна и е ориентирана към децата от обществено слаби фамилии, ползващи услугата „ Топъл обяд “. Със събраните средства ще им бъдат подсигурени тетрадки и други принадлежности за учебно заведение. С покупката на всяка брошура, донорът получава и гривничка на благотворителния фонд „ Мисия “.
Представянето на книгата бе в библиотеката на НЧ „ Просвета- 1925 “, а гостите бяха посрещани със сангрия, поднесена им от „ самодиви в бели премени “.
Цветинка Стоянова благодари на всички присъстващи за страстта, съпътстваща събитието, на чаровните „ самодивки “ – за приказната атмосфера.
Ден по-късно авторката показа „ Самодивка “ и на постоянно съвещание на Общински съвет – Мездра, където получи цветя от кмета инж. Генади Събков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР