Само за три седмици цените на горивата у нас са

...
Само за три седмици цените на горивата у нас са
Коментари Харесай

Цените на горивата с 10 ст. надолу! Пловдив е на второ място по евтино зареждане

Само за три седмици цените на горивата у нас са паднали приблизително с по 10 стотинки. Продължава да важи и отстъпката от 25 стотинки за всеобщите горива, което на процедура смъкна цените на газта до близо 90 стотинки, а на бензина под психическата граница от 3 лв.. 
Прочетете още
От 1 септември до през днешния ден най-голямо е поевтиняването на бензин А95, който приблизително сега се търгува за 3,03 лева за литър. Само преди три седмици цената му бе с 15 стотинки от горната страна. Ако прибавим отстъпката от страната, литърът сега излиза към 2.80 лева По-скъпият вид А98 пък се търгува за 3,44 лева. 

Дизелът остава една концепция по-скъп с цена от 3,28 лева за литър, само че бележи поевтиняване от близо 10 стотинки от началото на месеца. Пречистената версия или тъй наречените скъпият дизел пък се търгува за 3,62 лева за литъра. 

Най-икономично остава да се кара на пропан-бутан. Цените на горивото паднаха до 1,14 лв. за литър, което прави цена от 90 стотинки с отстъпката. 

При притежателите на коли на метан обаче обстановката наподобява извънредно изменена. Преди това бе най-евтиното и надлежно желано гориво от таксиметровите водачи. Тенденцията по повишаването му обаче продължава с цялостна мощ и го трансформира в най не стопански преференциалното гориво. Само за три седмици цената му е поскъпнала с близо 45 стотинки и към този момент доближава 5,87 лева за кг. 

Цените на бензиностанциите не престават да варират съществено съгласно географското местонахождение. Област Пловдив е на второ място като дестинация, където може да заредиш най-евтино резервоара си. В Пловдив междинната цена на горивата е надлежно с сред 4 и 2 стотинки по-ниска по типовете гориво. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР