Само за последната седмица на май количествата възлизат на близо

...
Само за последната седмица на май количествата възлизат на близо
Коментари Харесай

Kaufland предложи 47 т български ягоди за месец и половина

Само за последната седмица на май количествата възлизат на близо 10 хиляди кг
В продължение на месец и половина, от средата на април до края на май 2020 година, Kaufland България предложи близо 47 хиляди кг ягоди от български производители в своите обекти в цялата страна. Продукцията идва в хипермаркетите на веригата от селата Динк и Трилистник, както и от градовете Кричим и Стамболийски.

В сезона на ягодата българската продукция в асортимента на веригата доминира, като през май месец компанията е предложила близо 36 хиляди кг родна ягода на потребителите. Само в границите на последната седмица на месеца размерът възлиза на близо 10 хиляди кг.

За да дава свежи и качествени плодове, Kaufland България си партнира с производители от 10 аграрни района и у нас. По-голяма част от продукцията произлиза от ферми в Пловдив, Благоевград, Добрич и Хасково. Веригата работи с районни производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София, Стара Загора и Пазарджик. Към момента над 80% от доставчиците и производителите на плодове и зеленчуци, с които компанията работи, са български. Kaufland България постоянно има подготвеност да работи с всеки роден производител, който изрази предпочитание и подготвеност да си партнира с компанията. За последния месец експертите на комерсиалната верига са се свързали с общо над 5000 родни производителя на плодове и зеленчуци, като с редица от тях диалозите са в напреднала фаза и следва сключване на контракт.

Българските артикули постоянно са били приоритет за Kaufland България, като през 2019 година компанията осъществя продажби от 35 милиона кг родна продукция плодове и зеленчуци. Това се дължи и на обстоятелството, че компанията вкарва принцип на работа със зеленчукопроизводителите, който включва контракт за изкупуване на продукцията. По този метод производителите работят умерено, с фокус върху качеството на продуктите си, вместо непрестанно търсене на пазар. През 2020 година Kaufland ще усили с 30% производителите, с които подписва контракти за изкупуване на продукцията. Търговската верига към този момент обособява районната им продукция на особено място в бранша за плодове и зеленчуци на територията на всеки собствен обект в страната. За да се ориентират клиентите още по-лесно към районната продукция, ценовият етикет на всеки артикул се добавя с кафяво сърце „ От нашия район “.

Kaufland България предлага богато многообразие от над 280 продукта, измежду които типичен плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, свежи подправки в саксии и цветя.

Целогодишно 23 от всички 159 рампи в Логистичния център на Kaufland България обслужват приема на плодовете и зеленчуците. Те минават ежедневен първокласен надзор, който открива дали всеки продукт дава отговор на строгите условия на комерсиалната верига за качество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР